Pebble 2 en Pebble Core

Pebble kiest voor sporters met Pebble Core en twee nieuwe horloges

Pebble heeft de Pebble 2, Pebble Time 2 en een wearable voor hardlopers aangekondigd, de Pebble Core. Hier lees je er alles over.

Pebble kondigt vandaag twee nieuwe fitness-horloges aan en een wearable voor hardlopers. Het gaat om een compleet nieuwe productlijn, die via Kickstarter zal worden aangeboden. Je kunt kiezen uit de Pebble 2 en Pebble Time 2. De nieuwe hardloopwearable krijgt de naam Pebble Core.

Pebble 2 en Pebble Core

Pebble kiest voor sportief

Dat Pebble zo duidelijk voor fitness en sportieve functies kiest, was wel te verwachten. Eric Migicovsky kondigde eerder dit jaar al de nieuwe focus aan, waarmee Pebble sterk denkt te staan tegenover spelers als Apple. Pebble deed tot nu toe niet zoveel met fitness. De horloges waren nog niet voorzien van een hartslagmeter, terwijl dat bij concurrerende wearables zoals de Fitbit Surge en Apple Watch wel het geval is.

Als je interesse hebt in de nieuwe horloges, dan is het aan te raden om ze via Kickstarter te bestellen. Niet alleen ben je dan waarschijnlijk goedkoper uit, maar de horloges worden dan ook veel sneller geleverd. In Nederland duurt het soms maanden voordat nieuwe Pebble-producten bij de gewone winkelier te vinden zijn.

Pebble Core

Pebble Core voor hardlopersPebble Core is het eerste apparaat van het bedrijf dat geen smartwatch is. Het gaat om een vierkant blokje zonder scherm, met aansluiting voor oordopjes. Met de Pebble Core kun je gaan hardlopen, zonder dat je een smartphone hoeft mee te nemen. Je klemt het apparaatje vast aan je kleding of stopt ‘m in je zak. Vervolgens kan de Pebble Core je locatie via gps in de gaten houden en eventueel een noodsignaal uitzenden. De Pebble Core kan ook muziek streamen via Spotify.

De Pebble Core is erg compact en licht en kost 69 dollar. Hij is verkrijgbaar via Kickstarter en zal in januari 2017 worden uitgeleverd. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart of wit. Opladen doe je draadloos via Qi. De batterij gaat 9 uur mee, ook als je muziek luistert en GPS gebruikt.

Het grappige is dat de Pebble Core in feite een Android 5.0-computer in een klein doosje is. Je kunt er daarom ook als ontwikkelaar mee aan de slag (zie onderaan dit artikel).

Pebble-familie 2016

Dit zijn de functies:

  • Stream je muziek via Spotify Premium, zodat je gemotiveerd blijft tijdens het hardlopen.
  • Track je hardlooptempo en -afstand dankzij ingebouwde GPS.
  • Synchroniseer met Runkeeper, Strava, MapMyRun, Google Fit en Under Armour Record.
  • Leg ideeën die je krijgt tijdens een training vast in een voicememo.
  • Stuur een noodsignaal met locatie naar familie of vrienden.
  • Activeer Pebble-apps met een druk op de knop, zoals het bestellen van een Uber.
  • Bevestig de Core aan sleutels of tassen, zodat je ze altijd terugvindt.
  • Gebruik een simkaart voor internettoegang onderweg.
  • Laad op met de bijgeleverde kabel of draadloos met elke Qi-oplader.

Pebble 2-collectie

Pebble 2: betaalbare fitness-smartwatch

De Pebble 2 (zie foto hierboven) wordt de eerste grote upgrade sinds de originele Pebble-smartwatch verscheen. Dit horloge kan je slaap, stappen en hartslag meten. Het horloge gaat 99 dollar kosten en wordt vanaf september 2016 verzonden. De Pebble 2 werkt met iOS en Android en gaat een week mee op een batterijlading. De fabrikant heeft ervoor gezorgd dat het scherm zowel bij daglicht als binnenshuis goed leesbaar is. Er zit een lens met antikraslaag in en het horloge is tot 30 meter waterbestendig. Ook vind je op dit horloge een ingebouwde microfoon om snel voicememo’s vast te leggen. Pebble 2 werkt met een nieuwe versie van Pebble OS, die nog moet verschijnen. Je hebt 13.000 apps tot je beschikking.

De nieuwe Pebble OS is zo gemaakt, dat je met één klik acties kunt uitvoeren, zoals een Uber-taxi bestellen of je agenda checken.

Pebble Time 2-collectie

Pebble Time 2: duurdere smartwatch voor actieve professionals

Voor mensen die in een net pak op hun werk moeten verschijnen is er de Pebble Time 2, een horloge van roestvrij staal met ingebouwde hartslagmeter en microfoon. Net als bij de Pebble 2 zijn alle functies sterk gericht op fitness en sporten. Je kunt kiezen uit de kleuren goud, zilver en zwart. Het e-paperscherm is de helft groter dan bij het voorgaande model en er zijn tachtig procent meer pixels te zien, zodat je meer tekst in beeld hebt. De Pebble Time 2 gaat tot tien dagen mee op een batterijlading en gaat 169 dollar kosten. Ook dit horloge is via Kickstarter te bestellen en zal vanaf november 2016 in de winkels liggen.

Leuk om te weten: Core for Hackers

Ben je niet zo sportief, maar wel onder de indruk van de aankondigingen? Dan kun je de Pebble Core ook gebruiken als ontwikkelaar. Het is namelijk een kleine Android 5.0-computer die te hacken is. Je kunt met de Core bijvoorbeeld je huisdier volgen, met één klik een taxi bestellen, je autodeuren openen, lichten aan en uit doen, je garagedeur openen en meer.

Core for Hackers

De Core is voorzien van GPS, Wi-Fi, Bluetooth en 3G-connectiviteit. Ook zit er een microfoon in. De twee knoppen van de Core zijn op allerlei manieren te configureren en daar ben je helemaal vrij in. Koppelen met een Pebble-horloge kan natuurlijk ook.

De Pebble Core for Hackers lijkt wel een beetje op de Flic, een programmeerbare knop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2016, 16:16
Categorie Accessoires
Onderwerp pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.