Powerstrap Pal: stretchen voor het hardlopen

Voeg GPS toe aan je Pebble met dit horlogebandje

Met de Powerstrap Pal voeg je een GPS-functie toe aan de Pebble Time. Daardoor wordt het een echt GPS-sporthorloge voor hardlopen en andere sporten.

Pebble heeft het slim aangepakt: ze bieden accessoiremakers de mogelijkheid om extra horlogebandjes te maken, waarin extra functies zijn verstopt. Soortgelijke geruchten liggen er ook voor de Apple Watch, maar Pebble is sneller. Ze kunnen nu al de eerste smartstraps aankondigen, gemaakt door een externe fabrikant. Het werkt via een speciale poort in de Pebble.

Powerstrap Pal: stretchen voor het hardlopen

GPS voor je Pebble Time

Sinds de aankondiging hebben accessoiremakers bandjes gemaakt met ingebouwde hartslagsensoren, draadloze opladers en andere handige functies. Wat nog ontbrak was een optie om van je Pebble een echt GPS-sporthorloge te maken. Dat kan nu, dankzij de Powerstrap Pal. Daarmee krijgt je Pebble Time een GPS-functie, zodat je je hardlooprondjes nauwkeurig kunt vastleggen.

De zweet- en waterbestendige Powerstrap is alleen geschikt voor de Pebble Time en Pebble Time Steel. Je kunt er hardloop- en andere sportactiviteiten mee vastleggen gedurende 24 uur. Een smartphone hoef je niet meer mee te nemen tijdens het sporten. Na terugkeer synchroniseer je de GPS-data met je telefoon. Afstand, snelheid en tempo bekijk je vervolgens in de bijbehorende app. Je kunt eventueel een kaart bekijken of je prestatie delen op sociale media.

Powerstrap Pal: hardloopmodes

Powerstrap Pal verlengt ook je Pebble-batterijduur

Je hebt keuze uit zes kleuren voor de Powerstrap Pal-bandjes en er kleeft ook nog een leuk extraatje aan: omdat de Powerstrap een eigen ingebouwde batterij heeft, trekt hij de batterij van de Pebble niet leeg. Sterker nog: je kunt zorgen dat de horlogeband extra stroom geeft aan de Pebble, mocht dat nodig zijn. Ook kun je de Pebble en z’n Pal gelijktijdig opladen via de standaard meegeleverde kabel van Pebble.

Powerstrap en Pebble Time Steel vastmaken

De Powerstrap Pal is voor $65 te vinden op Kickstarter, maar moet daar nog wel het benodigde doel van $80.000 halen. In oktober zullen de eerste horlogebandjes worden verstuurd naar de belangstellenden. De uiteindelijke prijs wordt $110. Ook is het de bedoeling dat andere ontwikkelaars apps voor fietsen, geocaching en populaire fitnessactiviteiten gaan maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2016, 16:14
Categorie Accessoires
Onderwerpen gps, horlogebandje, pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.