Apple Car, samenwerking met BMW en Daimler loopt stuk

Apple wil het uitlenen van je auto makkelijker maken via de iPhone

Apple heeft zo zijn ideeën hoe het uitlenen van je auto makkelijker moet zijn. Door je iPhone te koppelen aan een auto, kun je bijvoorbeeld een tijdelijke iPhone toegang verlenen voor een bepaalde tijd. Is dit een idee voor de Apple Car?

Apple en auto’s, het blijft toch nog een mysterieus onderwerp. Het is geen geheim meer dat Apple bezig is met het maken van een eigen auto, maar over de exacte plannen heerst nog grote geheimzinnigheid. Maar misschien hebben we vandaag toch een functie van de Apple Car te pakken, want uit een nieuw patent blijkt hoe Apple een mobiel apparaat wil gebruiken om een auto te starten en te bedienen.

Apple Car, samenwerking met BMW en Daimler loopt stuk

Auto uitlenen met tijdelijke sleutels via iPhone

Het starten van een auto met bijvoorbeeld je iPhone of Apple Watch, is niet helemaal nieuw. Zo is het een ontwikkelaar gelukt om zijn Tesla te bedienen met Siri, terwijl er ook al apps zijn waarmee je bijvoorbeeld je auto kan starten via Touch ID, zoals Apple zelf al liet zien in een reclame. Maar een patent van Apple omschrijft hoe een draagbaar apparaat toegang kan krijgen tot een auto en zelfs tijdelijke toegang kan verlenen tot de auto, zodra voldaan is aan speciale voorwaarden.

Een draagbaar apparaat zoals een iPhone of Apple Watch kan gekoppeld worden aan de auto. Deze iPhone kan vervolgens aan een tweede apparaat toestemming geven om de auto te bedienen door de juiste gegevens door te sturen. De verbinding tussen de auto en de twee apparaten gaat vervolgens via Bluetooth of Bluetooth LE, waardoor dit alleen werkt als je dichtbij de auto bent.

Je auto starten met een iPhone en koppelen aan een tweede apparaat.

Maar het tweede apparaat zou de auto slechts in beperkte mate kunnen gebruiken. De eigenaar kan bijvoorbeeld instellen dat het tweede gekoppelde apparaat de auto alleen tussen bepaalde tijden kan gebruiken, waardoor de auto bijvoorbeeld ‘s avonds de weg niet op kan. Ook is het volgens het patent mogelijk om slechts voor korte tijd toegang te geven, bijvoorbeeld een uur nadat het tweede apparaat gekoppeld is. Dit is bijvoorbeeld handig als je een auto tijdelijk uit wil lenen, of als je niet wil dat je kinderen ‘s avonds de weg op gaan met jouw auto.

Een patent als deze duidt erop dat Apple toch serieus bezig is met technologie in auto’s. Momenteel is er alleen CarPlay, maar dat brengt alleen bepaalde iPhone-functies naar het ingebouwde scherm van je auto, zoals muziek, bellen, het sturen van berichten en navigeren. Dit nieuwe patent beschrijft een veel uitgebreidere vorm om je auto te besturen en zelfs tijdelijk uit te lenen. Het patent past in ieder geval bij de geruchten dat de Apple Car te huur zou zijn, waardoor hij slechts beperkt te gebruiken is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2016, 15:12
Categorie Apple
Onderwerpen apple car, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.