Pebble smartwatch zwart-rood

Update maakt Pebble-smartwatch toekomstbestendig

Een Pebble-update maakt de smartwatch onafhankelijk van de servers van Fitbit, zodat je het horloge in de toekomst kunt blijven gebruiken. Ook als Fitbit alle servers uitschakelt.

Fitbit heeft een update uitgebracht, die ervoor zorgt dat de Pebble-horloges ook in de toekomst blijven werken. De update maakt de smartwatch onafhankelijk van serverfuncties, zodat ze blijven functioneren als de servers offline gaan.


Pebble smartwatch zwart-rood

Pebble-update maakt smartwatch onafhankelijk van servers

Na de overname van Pebble kondigde Fitbit aan dat ze de smartwatches niet eindeloos zouden blijven ondersteunen. Begin volgend jaar schakelen ze de Pebble-servers uit, waardoor de horloges onbruikbaar zouden worden. Gelukkig is daar nu een oplossing voor gekomen: dankzij de update kun je de Pebble-smartwatches nog wel blijven gebruiken. In een blogposting (met puppies!) leggen de makers uit welke oplossing ze hebben gekozen.

Bekijk ook

Pebble belooft: 'Smartwatch-functies blijven in 2017 werken'

Pebble belooft dat de software en diensten in 2017 operationeel blijven, zodat bezitters hun smartwatch-functies kunnen blijven gebruiken.

Gezondheidsdata voortaan naar Apple’s HealthKit
Met versie 4.4 van de Pebble-app voor iOS ben je onafhankelijk van de servers van Pebble. Je kunt dan nog wel via sideloading apps installeren en nieuwe wijzerplaten toevoegen. Ook ontbreken er een aantal functies, zoals het online opslaan van Pebble Health-gegevens. Gelukkig is ook hier een oplossing voor: de Pebble-app bewaart de data voortaan in Apple’s HealthKit en de Gezondheid-app.

Pebble heeft ook gezorgd dat een externe partij eventueel het inlogproces van Pebble kan overnemen, door de software te alten verwijzen naar een andere server.

Pebble-smartwatch onderdelen

Fitbit nam Pebble afgelopen najaar over voor 23 miljoen dollar maar is niet van plan om verder te gaan met de Pebble-smartwatches. In plaats daarvan lijkt Fitbit de kennis van Pebble vooral te willen gebruiken om de eigen (sport)horloges slimmer te maken. Fitbit heeft tot nu toe vooral fitnessarmbanden met een klein schermpje uitgebracht en slechts één smartwatch. Wie nog van plan was een Pebble te kopen kan beter even bij de alternatieven kijken.

Bekijk ook

Dit zijn de beste alternatieven voor de Pebble smartwatch

Zoek je een alternatief voor je Pebble-smartwatch? Wij hebben een paar goede smartwatches op een rijtje gezet, die niet te duur zijn en ook slimme functies bieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.