Pebble 2 en Pebble Core

Pebble haalt 11,5 miljoen euro op in derde Kickstarter-campagne

Pebble heeft 11,5 miljoen euro opgehaald in de derde Kickstarter-campagne, fors minder dan vorige keer. Het zal worden gebruikt om de Pebble 2, Pebble Time 2 en Pebble Core te produceren.

Pebble heeft ruim 11,5 miljoen euro opgehaald via Kickstarter. Maar liefst 66.672 investeerden geld in de campagne om de Pebble 2, Time 2 en Core te laten produceren. Het gaat om opvolgers van de bestaande Pebble en Pebble Time smartwatches. Toch is het succes minder groot dan bij de vorige campagne, toen twintig miljoen dollar werd opgehaald.

Pebble 2 en Pebble Core

Pebble op Kickstarter

Pebble was in 2012 jaar geleden een Kickstarter-sensatie toen student Eric Migicovsky op het idee kwam een slim horloge te maken. Hij had alleen geen geld. Daarom richtte hij een bedrijfje op en vroeg 100.000 dollar via Kickstarter. Het werd uiteindelijk 10 miljoen dollar, destijds een Kickstarter-record. Bij de tweede campagne in 2015 zette Pebble het doel opnieuw erg laag: 500.000 euro. Dat bedrag werd met ruim 20 miljoen dollar ruimschoots overschreden. Binnen 48 uur overtrof de Pebble Time het bedrag van de eerste Kickstarter-campagne.

Dit jaar lijkt de animo wat te zijn afgezwakt: Pebble vroeg een bedrag van 1 miljoen en krijgt er $12,8 miljoen (omgerekend €11,5 miljoen). Misschien komt het omdat de early adopters al zijn voorzien en er steeds meer fabrikanten zijn die smartwatches maken, die je direct in de winkel kunt halen. Bij Pebble moet je een paar maanden wachten voordat de bestelling wordt bezorgd en tegen die tijd kunnen er alweer nieuwe modellen zijn.

Pebble 2-collectie

De Pebble 2 (99 dollar) is een verbeterde versie van de eerder uitgebrachte smartwatch, waarmee je nu onder andere slaap, stappen en hartslag kan bijhouden. De Pebble Time 2 (169 dollar) heeft ook een hartslagmonitor en microfoon, maar is groter en heeft een hogere schermresolutie.

Pebble Time 2-collectie

Daarnaast gaat Pebble voor het eerst een apparaat uitbrengen, dat geen smartwatch is. De Pebble Core (69 dollar) kan muziek streamen via Spotify, heeft een ingebouwde GPSc-chip en kan een noodsignaal uitzenden tijdens het hardlopen. Maar je kunt het ook gebruiken om zelf toepassingen te bedenken, als een soort programmeerbare knop. Je draagt het apparaatje in je broekzak of vastgeklemd aan kleding.

Alle apparaten worden vanaf september verzonden naar de Kickstarter-fans, al kan het bij Pebble wel eens uitlopen. Rond die tijd wordt ook de Apple Watch 2 verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2016, 9:10
Categorie Accessoires
Onderwerpen pebble, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.