Pebble Time

Pebble kondigt Pebble Time aan: nieuwe smartwatch met kleurenscherm

Pebble heeft een nieuwe smartwatch met kleurenscherm aangekondigd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Pebble TimePebble heeft vandaag een nieuwe smartwatch aangekondigd. De Pebble Time is platter dan voorheen en heeft een kleurenscherm. Ook is er aan de software-kant behoorlijk gesleuteld. Pebble heeft van de voorgaande modellen meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en is daarmee een van de populairste smartwatches in de geschiedenis. Toch is het horloge uit heel bescheiden begonnen: met een Kickstarterproject, dat een daverend succes bleek te zijn.

De Pebble Time is net als het eerste model te bestellen via Kickstarter, waar je minstens 179 dollar doneert om het horloge te bemachtigen. Vroege vogels kopen het horloge al voor 159 dollar, en voor hogere bedragen kun je meerdere Pebble Time-exemplaren bestellen voor een lager bedrag. Het Kickstarter-project wist bizar snel geld in te zamelen: binnen twintig minuten was het streefbedrag van 500.000 dollar al binnen!

Kickstarter-donateurs krijgen de Pebble Time in mei 2015 toegestuurd. Later dit jaar zal de smartwatch online en in winkels worden verkocht. Verwachting is dat Pebble Time vanaf september in Nederland verkrijgbaar is.

Het nieuwe model van de Pebble heeft een batterijduur van tot zeven dagen. Daarnaast is het horloge waterdicht en schokbestendig. Apps gemaakt voor de eerste generatie Pebble werken ook op de Pebble Time. Nieuw is een speciale interface, die volgens Pebble de nadruk legt op wat er op dat moment belangrijk is. Een ingebouwde microfoon maakt het mogelijk om op het horloge te reageren en om korte stemopnames te maken.

Aftellen naar nieuwe Pebble

pebble-teaser-blauwDe afgelopen dagen was op de website al een teller te zien, waarmee werd aangekondigd dat er een nieuwe smartwatch aan zat te komen. Al eerder gelekte informatie wees op een model met kleurenscherm. Het nieuwe horloge zou bovendien dunner zijn en een beter verlicht scherm hebben, met dezelfde batterijduur. Een microfoon moet het mogelijk maken om stemcommando’s te geven en teksten te dicteren.

Gelekte afbeelding van Pebble

Pebble 2 kleurPebble zette zelf de hierboven afgebeelde teaser van een blauw horloge op de website. Die ziet er qua design hetzelfde uit als de eerdere exemplaren. Op de servers van Pebble werd echter ook een andere afbeelding aangetroffen, van een horloge in de kleuren zwart met geel. Dit model met gekleurd e-paper scherm, een bredere schermrand en kleinere knoppen, zou voorzien zijn van een Cortex M4 processor en een gyroscoop met 6 assen. Of deze technologie ook in de vandaag aangekondigde smartwatch zit, is nog niet definitief bevestigd.

Pebble vs Apple Watch

Pebble richt zich op een heel ander segment dan de Apple Watch, die straks voor $349 in de winkel ligt. De Pebble heeft geen aanraakgevoelig scherm, werkt met meerdere platformen samen en is veel goedkoper (huidige modellen kosten tussen $99 en $199). Maar er verandert wel degelijk iets als straks de Apple Watch op de markt komt: de afgelopen twee jaar was Pebble het populairste slimme horloge voor notificaties, maar straks zal Pebble het podium moeten delen met Apple.

Update: De Pebble Time is inmiddels in Nederland verkrijgbaar. Je koopt de Pebble Time in de iCulture Shop via onderstaande links:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2015, 11:58
Categorie Accessoires
Onderwerpen pebble, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.