Reacties voor: Patent wijst op nieuwe flitser in aankomende iPhone

Een patent voor een zogenaamde pulserende flits kan wel eens een hint weggeven van een nieuwe cameratechniek in de iPhone 5. Door een aanpassing in software en hardware zouden foto's daarmee minder blurry kunnen worden.
Bart Breij -

Reacties: 26 reacties

  1. Dit zou een hele goede toevoeging zijn aan de huidige camera van de iPhone. Ik blijf altijd vinden dat smartphone’s onder niett optimale omstandigheden behoorlijk slechte foto’s produceren. Aangezien er nog niet zo heel veel veranderingen duidelijk zijn over de iPhone 5 (afgezien van de snelheid) zou dit een aangename verassing zijn.

  2. Of het komt op de iphone 6 of 7

  3. Ben benieuwd of ze de Nokia’s voorbij streven. Die zijn wat foto’s betreft toch de norm geworden. Maar ….dan moet ook d elens…en de software aangepast worden. We wachten af.

  4. Een betere camera zou een godsgeschenk zijn. Want dat is waar de iPhone nu achterop hinkt. Zeker in donkerder situaties is het kiezen tussen zwarte of mislukte foto’s. Enfin, we zijn in blijde verwachting!

  5. Uitbarstingen? Menen jullie dat?

  6. Hebben jullie het allemaal wel over de camera van de iPhone 4? Die maakt toch hartstikke mooie foto’s?

  7. @Vinay: dat vind ik ook? :/ heb er echt geen klachten over …

  8. Ben zeer tevreden met mijn iPhone 3gs maar wat ik niet begrijp is dat er minstens 4 generaties iPhone’s nodig zijn om met een camera functie te komen waar je ook echt wat aan hebt. 3gs camers is werkelijk een drama. Hetzelfde gebeurt nu met de iPad 2.

  9. De iPhone 4 maakt geen slechte foto’s hoor 1. Mooie scherpe foto’s 2. Niet donker , maar vel ligt , met de led flits !!:o ;)@Esteban:

  10. De iPhone 4 maakt alleen mooie foto’s bij voldoende (dag)licht. Bij concerten kun je echt geen fatsoenlijke foto’s maken bijvoorbeeld. En met de flitser heb ik al helemaal nog nooit goede foto’s kunnen maken, zonder flitser is altijd beter. Die flitser flitst zo hard, dat elke foto overbelicht raakt 🙁

    Origineel geplaatst door VinayHebben jullie het allemaal wel over de camera van de iPhone 4? Die maakt toch hartstikke mooie foto’s?

  11. Iphone 4 foto’s hebben nog al een dikke korrel, vooral als het niet goed belicht is

  12. Rode ogen? HAHAHAHA sorry hoor maar sinds ik de iPhone4 heb heeft iedereen witte ogen en is iedereen lijkbleek. Slechte flitser zit erop..ik vind het echt vreselijk. Zo krijg ik geen leuke foto’s van bijvoorbeeld een feestje.

  13. Die led flitser is enkel goed als zaklamp en dat is ook alles

  14. wat moet ik me voorstellen bij lichtflitsen die ‘nagenoeg’ onzichtbaar’ zijn? Wat een stomme term. Je ziet een flits of niet, lijkt mij.

    Ik hoef overigens geen hippe flitser op mijn iphone, ik heb m niet om foto’s mee te maken. Als ik perfecte foto’s wil pak ik mijn camera wil. Gebruik de camera op mijn telefoon alleen voor snapshots 🙂

  15. Als je (een beetje) weet hoe je een goede foto maakt, dan maakt de iPhone4 rete goede foto’s. Past in je broekzak, dus altijd bij je en je kan er ook nog mee bellen. 😀

  16. iPhone 4 maakt echt mooie foto’s, dat kan je niet zeggen van 3G en 3Gs.

  17. kunnen ze er gelijk een knopje op de rand van het toestel plaatsen om een foto te maken.

    Denk dat dat de kwaliteit van de genomen foto ook ten goede komt.
    Altijd dat gedoe met “kijken of mijn vinger wel op de juiste plaats zit”

  18. Dat is het enigste wat ik mis op een iphone ja@zoobab:

  19. @Sabine:

    Ik geef ook de voorkeur aan mijn DSLR. Overigens helpt alleen een opzetflitser echt tegen rode ogen.

  20. Nou daar zit de consument op te wachten, jzzz

  21. Hadden ze nou ook een patent op die dead grip?

  22. Origineel geplaatst door Esteban
    Een betere camera zou een godsgeschenk zijn. Want dat is waar de iPhone nu achterop hinkt. Zeker in donkerder situaties is het kiezen tussen zwarte of mislukte foto’s. Enfin, we zijn in blijde verwachting!

    Uit verschillende recente onderzoeken is gebleken dat juist de iPhone 4 de betere foto’s maakt. Apple loopt voorop. Alle camera’s hebben moeite in donkere situaties op DSLR-camera’s na.
    Een DSLR-camera heb je niet altijd bij je, en er zit geen Hipstamatic op uiteraard.

  23. Ach, als ik wil fotograferen koop ik wel een echte camera, geen telefoon.

  24. Origineel geplaatst door Sabinewat moet ik me voorstellen bij lichtflitsen die ‘nagenoeg’ onzichtbaar’ zijn? Wat een stomme term. Je ziet een flits of niet, lijkt mij.

    Kan natuurlijk ook infrarood zijn.
    Misschien is dat ook het patent wel.
    Hoewel de fotografie industrie (Canon, Kodak) deze technologie redelijk uitgekauwd heeft.
    Maar mooi als Apple (de altruistsche verbeteraar) ons op dit gebied nog weer verder brengt (ik krijg nu rode ogen maar daar helpen zij je dus weer van af )

  25. @Teo:

    Hij heeft gewoon een Engels artikel vertaald.
    Burst is namelijk uitbarsting.

  26. Als je in dit geval burst als uitbarsting vertaald heb je het hoogstens door Google vertaalhulp gegooid.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.