Student verdient 50.000 dollar per jaar met jailbreaken

Een student uit Washington verdient 50.000 dollar per jaar bij met het jailbreaken van iPhones. Hij doet dit voor internationale klanten en mensen die te druk of te onhandig zijn.

iphone jailbreakMet jailbreaken is aardig wat geld te verdienen. Een student van George Mason University in Washington slaagt erin om jaarlijks 50.000 dollar bij te verdienen met het jailbreaken en unlocken van iPhones. Hij doet het niet door de software van het iPhone Dev Team op slinkse wijze te verkopen, maar levert daadwerkelijk een dienst: hij helpt tussen de 30 en 40 klanten per week die een jailbreak willen, apps uit Cydia willen gebruiken of bijvoorbeeld een speciaal thema willen. Ook het unlocken van de iPhone zit in het dienstenpakket van student Kevin Lee.

Lee profiteert daarbij van internationale klanten, die hun iPhone in de VS hebben gekocht. Zo unlockte hij recent nog een iPhone voor een medewerker van de ambassade van Mongolië, die zou terugreizen naar zijn thuisland en een lokaal simkaartje wilde gebruiken. Lee haalt klanten binnen via Craigslist, de Amerikaanse variant van Marktplaats. Met de tekst ‘Get Your iPhone Jailbroken Today’ haalt hij voldoende klandizie binnen om zijn studie te betalen. Het gaat daarbij vaak om gemak: mensen die niet de kennis of tijd hebben om zelf met apps als PwnageTool en redsn0w bezig te gaan, ook al kost het maar weinig moeite om zelf te doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2011, 11:30
Categorieën Achtergrond, Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.