Patent wijst op nieuwe flitser in aankomende iPhone

Een patent voor een zogenaamde pulserende flits kan wel eens een hint weggeven van een nieuwe cameratechniek in de iPhone 5. Door een aanpassing in software en hardware zouden foto's daarmee minder blurry kunnen worden.

iPhone 4 camera met flitsEen nieuw gepubliceerd patent van Apple wijst erop dat een volgende iPhone wel eens voorzien zou kunnen zijn van een nieuw soort flitser. Het patent beschrijft ‘meerdere uitbarstingen’ van de LED-flits (burst mode), wat zou kunnen betekenen dat de flits mogelijk ook als voorinvulflits ingezet kan worden. Een voorinvulflits verhelpt bijvoorbeeld het bekende ‘rode ogen-effect’. Zoals bekend zien foto’s vanaf de iPhone en iPod touch gemaakt onder niet-ideale omstandigheden er vaak allesbehalve scherp uit. In het patent zijn ook hardwarematige onderdelen te zien.

Als de flitser in meerdere pulsen afgaat, gebruikt de iPhone die informatie ook om de grootte van het object dat je op de foto wilt hebben, vast te leggen. De uitbarstingen zouden snel genoeg zijn om nagenoeg onzichtbaar te zijn.

De gehele omschrijving van het patent is hier na te lezen.

Patent voor iPhone camera

Of Apple er iets mee doet is de vraag. Apple dient (net als veel andere bedrijven) veel patenten in om zich in te dekken of voor latere ontwikkelingen. Gezien Apple’s recente verleden met de HDR-toevoeging aan de camera van de iPhone 4 en de LED-flits, zou dit nieuwe patent er best eens op kunnen wijzen dat we het hier hebben over een nieuwe cameratechniek op een volgende iPhone.

Bron: igoeIP Apple Patent Blog, via: TheNextWeb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2011, 20:46
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen camera, octrooi, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.