Patent van Apple: woorden vertalen naar beelden

Tekst vertalen naar beeld en tekst die widgets kan oproepen die misschien ter uitleg of ter reclame dienen. Apple heeft het gepatenteerd voor de iPhone, iPod touch en iPad.

Patent van Apple vertalen woordApple biedt nu al de mogelijkheid om woorden in iBooks te vertalen als ze geselecteerd zijn, maar daar kan binnenkort wel eens een flinke schep bovenop komen. Een nieuw patent beschrijft dat woorden vertaald kunnen worden in afbeeldingen, animaties en video’s. Ook kan er een swipe over het beeld worden gemaakt om een woord direct te vertalen.


Een andere mogelijkheid die het patent herbergt is dat een geselecteerd gedeelte van de tekst voorgelezen wordt door een computerstem. Het beeld dat opgeroepen wordt bij een geselecteerd woord, hangt af van het type woord. In een voorbeeld van Apple’s patent verschijnt een afbeelding van roodkapje bij de naam van het sprookjesfiguur. Een vervoeging van het werkwoord ‘zich terugtrekken’ kan uitgelegd worden door een simpele animatie.

Patent van Apple woorden vertalen naar beelden

Het patent bestrijkt in eerste instantie iBooks, maar kan volgens PatentlyApple ook toegepast worden op magazines en andere applicaties die op de iOS-devices te lezen zijn. Daar zouden aangeklikte woorden een widget kunnen opstarten. Zie het als een soort slimme links: als in een artikel de term AEX voorbij komt, kan een druk op dat woord de laatste stand van de beurs ophalen van internet. Die wordt dan getoond in een pop-up kader, bijvoorbeeld. Of als de naam Ford Focus ergens valt, kan een druk erop meteen leiden naar verkrijgbare occasions van dat model. Uiteraard zullen ook reclamemakers de techniek weten te benutten.

Patent van Apple meerdere vingers

Het feit dat Apple een patent registreert, betekent niet zomaar dat we deze functie snel op de iPhone zullen terugzien. Apple registreert erg veel patenten die niet in de praktijk worden gebracht.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.