Apple stelt iOS 5 beta 3 en iTunes 10.5 beta 3 aan ontwikkelaars beschikbaar

Apple heeft de derde beta van iOS 5 aan ontwikkelaars vrijgegeven.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 5Apple heeft zojuist de derde beta van iOS 5 aan ontwikkelaars vrijgegeven. De derde beta heeft buildnummer 9a5259f en is via het iOS Dev Center beschikbaar voor de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en alle iPad-modellen, evenals de Apple TV. Ook heeft Apple beta 3 van iTunes 10.5 beschikbaar gesteld, die vereist is voor iOS 5 beta 3. De update is niet beschikbaar via de nieuwe Over The Air (OTA)-functionaliteit. Naar verluidt is deze in de huidige beta pas volledig functioneel.

9to5Mac heeft de hand weten te leggen op de uitgebreide release notes van deze nieuwe beta. Opvallende punten daarin zijn dat Apple het gebruik van iCloud Backups nog steeds afraadt. Ook kan beta 3 via iMessage niet met beta 1 communiceren; tussen beta 3 en 2 zou het daarentegen wel moeten werken.

Evenals bij de tweede beta van iTunes 10.5 waarschuwt Apple dat beta 3 niet werkt met oudere iOS 5-beta’s. Het is dus van belang om een iOS 5 beta 2-apparaat eerst met iTunes 10.5 b2 te synchroniseren (een reservekopie maken is eveneens aanbevolen) en pas daarna iTunes 10.5 beta 3 te installeren. Daarna kan iOS 5 beta 3 worden geïnstalleerd door middel van een restore (upgrade werkt niet). In de vorige beta kwam het regelmatig voor dat iTunes 10.5 foutmeldingen toonde bij het synchroniseren. Uit de release notes blijkt dat dit nog niet verholpen is. Een reboot van het toestel zou synchroniseren weer mogelijk maken.

De eerste bevindingen met de nieuwe iOS 5-beta zijn positief. Er zouden behoorlijk wat bugs zijn verholpen en ook is de snelheid van het besturingssysteem verbeterd. Zo start de camera-applicatie bijvoorbeeld sneller op. Ook FaceTime werkt weer. Apple heeft verder het synchronisatiemenu voor Wi-Fi-synchronisatie met iTunes verduidelijkt, zoals op onderstaande afbeelding (via 9to5Mac) te zien is. Daarnaast geeft Apple gebruikers bij de eerste keer instellen de keuze om locatiediensten in- of uit te schakelen (afbeelding 2). Tevens heeft locatiediensten een eigen menu binnen Instellingen gekregen waar de gebruiker bijvoorbeeld locatiegebaseerde advertenties (iAds) kan deactiveren of het verzenden van diagnostische en gebruikersgegevens kan uitschakelen, zoals te zien is op afbeelding 3.

Updates:

  • Naast data roaming (dataverkeer in het buitenland) kan ook voice roaming (gesprekken in het buitenland) voortaan worden uitgeschakeld via Instellingen > Gespreksroaming. Hiervoor is er voortaan één menu-optie.
  • Met de komst van iOS 5 heeft Apple de iPod-app hernoemd naar ‘Music’ of ‘Muziek’. In iOS 5 beta 3 krijgen gebruikers een waarschuwing dat videocontent ten gevolge hiervan verplaatst is naar de Video’s-app.
  • In de voorkeuren van Safari zijn de opties om cookies en data te wissen weer geactiveerd.
  • De nieuwe Reminders-app heeft een nieuw icoon gekregen.
  • In de Muziek-app heeft men een knop voor de iTunes Store toegevoegd.
  • Wi-Fi Sync heet voortaan “iTunes Wi-Fi Sync”, maar moet de eerste keer nog steeds via iTunes geactiveerd worden. Hiervoor dient het apparaat met een USB-kabel te worden verbonden.
  • We hebben er lang op moeten wachten, maar het instellen van zelfgekozen sms-tonen is voortaan ook mogelijk.

Let op! Beta’s van iOS 5 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen niet gebruikt worden door gewone gebruikers tenzij de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 5-betasoftware.

Via: 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 juli 2011 om 22:17
Onderwerp
Categorieën
Apps, iOS
59 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.