iPhone opladen Lightning

Apple onderzoekt waterdichte Lightning-aansluiting en AirPods-vleugels

Als het aan Apple ligt, komt er een waterdichte versie van de Lightning-aansluiting. In een nieuw ontdekt patent wordt omschreven hoe Apple de Lightning-aansluiting beter bestand maakt tegen water. Dit kan zowel via de Lightning-kabel zelf als via de aansluiting in je iPhone.

De iPhone is waterbestendig, zodat je hem in het water kan laten vallen zonder dat je meteen een afspraak hoeft te maken bij de Apple Store. De iPhone 7 is het eerste toestel dat waterbestendig is met een IP67-beoordeling. Dat kan echter wel een tandje hoger, zoals de toestellen van Samsung die een IP68-beoordeling hebben. Een van de zwakkere punten wat betreft de waterbestendigheid is dan ook de Lightning-aansluiting, maar Apple heeft daar iets op bedacht. In twee patenten wordt omschreven hoe de Lightning-aansluiting tegen een flinke plens water kan. Maar er is meer, want Apple denkt ook na over een nieuw accessoire voor de AirPods, zodat deze beter blijven zitten.

Waterbestendige Lightning-aansluiting

De Lightning-aansluiting gebruik je doorgaans om je iPhone mee op te laden, maar ook om accessoires mee te gebruiken. Als er een accessoire aangesloten is en je laat je toestel in het water vallen, dan kan het zomaar gebeuren dat je schade aanricht. In het eerste patent is een nieuwe vorm voor de Lightning-connector te zien. In plaats van een plat metalen uitsteeksel met connectoren, heeft de aansluiting een soort aflopende vorm. Dit moet de aansluiting verzegelen zodra deze in de iPhone gestoken is. Dit klinkt als een vrij eenvoudige oplossing, omdat alleen maar de kabel of het accessoire aangepast hoeft te worden zonder dat hier hele ingewikkelde technieken bij komen kijken.

Patent waterdichte Lightning-kabel.

De tweede oplossing is wat ingewikkelder. In een ander patent wordt een systeem omschreven die in de iPhone zelf verwerkt zit. De iPhone zuigt de kabel vacuüm, zodat water niet naar binnen kan gaan. Dit komt door de nodige technieken en geavanceerde onderdelen, waaronder meerdere zuigers. Deze verzegeling kan ook verwerkt worden in accessoires zelf, waardoor deze onbeschadigd blijven als ze in contact komen met water. Via een interface op de iPhone zelf, kun je deze verzegeling open breken waardoor je het accessoire of de kabel weer los kunt halen.

Oorvleugels voor je AirPods
Een totaal ongerelateerd patent omschrijft een nieuw accessoire voor de AirPods. Als de AirPods continu uit je oren vallen, dan komt Apple’s uitvinding waarschijnlijk wel van pas. In het patent zijn een soort oorvleugeltjes te zien die je om de AirPods doet. Deze zorgen er vervolgens voor dat de AirPods geklemd zitten bij je oorschelp, waardoor de kans dat ze eruit vallen een stuk minder groot is. De vleugeltjes lijken erg op die je nu al bij de BeatsX-oordopjes krijgt. De BeatsX-oordopjes worden niet alleen geleverd met verschillende maten in-ear dopjes, maar ook vleugeltjes zodat ze beter in je oren passen. Net als de AirPods zijn de BeatsX voorzien van een W1-chip, zodat ze eenvoudig synchroniseren met al je Apple-apparaten.

Patent voor AirPods vleugels.

Of Apple deze patenten uiteindelijk tot de realiteit maakt, is altijd een kwestie van afwachten. De eerste oplossing voor de Lightning-kabel lijkt vrij eenvoudig te implementeren, maar de tweede optie klinkt wat futuristischer. Het geeft desalniettemin een leuk inkijkje in waar Apple allemaal mee bezig is. De afgelopen tijd hebben we meerdere keren over patenten geschreven, waaronder een patent voor een Apple Watch-oplaaddoosje. Wil je nog meer patenten, dan vind je deze in in ons patentenoverzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2018, 9:13
Bron Bron Patently Apple
Via Via The Verge
Categorie Apple
Onderwerp patent
Device AirPods

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.