Patent: iPhone weet wanneer je luidsprekermodus wil gebruiken

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe de iPhone automatisch bij een telefoongesprek kan overschakelen naar luidsprekermodus.

iPhone telefoongesprek luidsprekerDe nabijheidssensor van je iPhone wordt op het moment gebruikt om het scherm uit te schakelen zodra je de luidspreker tegen je oor duwt voor een telefoongesprek, maar een nieuw Apple-patent verraadt een mogelijke andere functie. Door tijdens een telefoongesprek met de sensor te bepalen hoe ver de iPhone van een gebruiker is verwijderd, wordt het volume automatisch voor je aangepast.

Het patent beschrijft hoe zowel de luidspreker van de oortelefoon als de algemene speakers van de iPhone door de nabijheidssensor beïnvloed kunnen worden. Dit zou het in theorie mogelijk maken voor de iPhone om automatisch over te schakelen op luidsprekerstand zodra je hem van je oor weg beweegt, waardoor je hem kunt neerleggen en de beller gewoon blijft horen.

Of Apple ook daadwerkelijk dit patent zal toepassen in de iPhone, is nog even de vraag. De benodigde sensoren zitten wel al in de huidige iPhones, wat betekent dat er geen nieuw model met extra onderdelen nodig is om het idee uit te werken. Ervaring leert alleen wel dat Apple vaak ideeën patenteert en er achteraf niks mee doet, mogelijk omdat het om één of andere reden toch niet is gelukt.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 17:00
Categorie iOS
Onderwerpen patenten, telefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.