‘Bouw Apple Store Haarlem verloopt langzaam’ (foto’s)

De Apple Store in Haarlem bevindt zich nog in een vroege verbouwingsfase. Dit ontdekte een iPhoneclub-lezer, die ook met een bouwvakker sprak.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store Haarlem gevelDe bouw van de Apple Store in Haarlem bevindt zich nog in een vroege fase. Dit vertelde één van de bouwvakkers die aan de winkel werkt aan iCulture-bezoeker Bobby007, die ook een paar gedetailleerde foto’s van de verbouwing wist te maken. Op het moment wordt de fundering voor de winkel gelegd. De monumentale locatie zou er wel eens voor kunnen zorgen dat de bouw van de winkel lang kan duren. De werknemer was er ook vrij duidelijk in dat het zou gaan om een Apple Store op deze locatie.


Volgens de bouwvakker moet bijvoorbeeld de voorgevel van het pand worden behouden, terwijl Apple daarachter een compleet nieuwe winkel wil neerzetten. Aan beide zijkanten van de Apple Store in Haarlem bevinden zich ook panden waar rekening mee moet worden gehouden, wat nog een extra factor zou zijn waardoor de bouw vrij langzaam verloopt.

Apple Store Haarlem binnenkantApple Store Haarlem binnenkant opzij

Zoals het er nu naar uitziet, zou het tot het derde kwartaal van 2014 kunnen duren totdat de Apple Store in Haarlem klaar is om te worden geopend voor publiek. Ook daarbij baseren we ons echter op diezelfde ene bouwvakker. Hoeveel deze ene medewerker exact weet is uiteraard niet duidelijk.

Een winkelopening in 2014 zou afwijken van de eerdere plannen van Apple die boven water kwamen. In februari werd immers nog beweerd dat er in 2013 meerdere Apple Stores in Nederland geopend zouden worden, waaronder in Haarlem. De in Haarlem gevestigde iCentre zou daarom ook overwegen om de stad te verlaten, uit angst voor de concurrentiestrijd met Apple. Het huurcontract op het pand van iCentre verloopt op 31 december, wat doet vermoeden dat de winkel dan weg zou gaan. Een vertraagde opening zou betekenen dat Haarlem het dan even zonder Apple-winkel moet doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.