Patent Apple beschrijft iPhone-dock met Siri-ondersteuning

Een nieuw Apple-patent beschrijft een iPhone-dock met ondersteuning voor Siri. Een microfoon luistert continu naar commando's.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone siri dockApple beschrijft in een nieuw patent hoe Siri wel eens kan gaan samenwerken met toekomstige iPhone-docks. Door continu te luisteren naar stemcommando’s en deze door te geven aan het aangesloten iOS-apparaat, zou je Siri thuis kunnen bedienen zonder dat je de iPhone erbij hoeft te pakken. Omdat docks doorgaans zijn aangesloten op het stopcontact wordt je iPhone hierbij niet leeggeslurpt. De speciale Siri-dock kan volgens het patent een scherm, microfoon en speaker bevatten.

Het scherm kan in theorie worden gebruikt om informatie afkomstig van Siri te tonen. Omdat het om een patent gaat is Apple vrij breed in de beschrijving. Er wordt niet over Siri gesproken, maar stemherkenningssoftware. De iPhone is ook slechts één van de apparaten die volgens de patentomschrijving aangesloten kan worden. Op deze manier weet Apple zich in te dekken voor toekomstige plannen. Het idee sluit echter zo naadloos aan op Siri, dat het makkelijk is om te raden wat Apple op het oog had. Het patent werd eind mei 2012 door Apple ingediend – een half jaar nadat Siri werd onthuld.

Apple produceert al langer iPhone-docks, maar deze zijn enkel bedoeld voor het opladen van een iPhone. Het patent laat zien wat Apple wellicht nog meer kan doen met de accessoires. Uiteraard is het patent geen garantie dat Apple dit ook echt gaat doen: het idee kan na indiening net zo goed in de ijskast zijn gezet.

Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2013, 12:10
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen dock, patenten, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.