Omheining rond Apple Store Haarlem verwijderd, ramen nog bedekt

De houten omheining rond de Apple Store in Haarlem is verdwenen. De ramen zijn vooralsnog afgedekt met zwarte stickers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store Haarlem voorkant 2Apple heeft de houten omheining rond de Apple Store in Haarlem verwijderd. Dit blijkt uit foto’s die op Twitter zijn verschenen. De winkel lijkt nu alleen nog maar bedekt met één zwarte laag, waardoor het niet mogelijk is om naar binnen te kijken. Bouwvakkers zijn ondertussen druk bezig om de staat voor de winkel te herstellen. Apple lijkt nu nog maar één stap verwijderd van de opening van de winkel, die op 7 december zal plaatsvinden.

Apple lijkt de opening van de Apple Store in Haarlem hetzelfde aan te pakken als de winkelopening in Amsterdam. Toen bleek de winkel ook bedekt te zijn toen de houten omheining werd verwijderd. Het ging toen echter om oranje stickers, terwijl de Haarlemse winkel nu met zwart bedekt is. In Amsterdam werd dan ook de opening van de eerste Nederlandse winkel gevierd.

Apple Store Haarlem voorkant 1

Uiteraard weten wij allang wat er achter de stickers verborgen zit. Op foto’s van iCulture was het pand onbedekt te zien.

apple-store-haarlem-spyshot2

Geruchten wezen al lange tijd op een Apple Store in Haarlem. Bronnen vertelden afgelopen maand aan iCulture dat deze winkel nog voor de kerst zou openen, iets dat eerder deze week door Apple werd bevestigd. De winkel zal zaterdag 7 december de deuren om 9 uur openen. De eerste duizend klanten krijgen van Apple een gratis t-shirt mee naar huis.

Resellers

De nieuwe winkel is de tweede Apple Store in Nederland. Nederland heeft wel al meerdere premium resellers, waaronder iCentre, Xando en Amac, maar dit zijn winkels die afspraken hebben gemaakt met Apple om producten te mogen verkopen. Ondertussen is Apple druk bezig met een derde Apple Store in Den Haag. Er is voor gekozen om eerst winkels in de Randstad te openen. Of andere delen van het land later een Apple Store krijgen moet nog blijken. Apple heeft niet verteld waarom ze zich eerst op één gebied richten, maar wellicht heeft dit te maken met de grote bevolkingsdichtheid. In de Randstad zijn veel meer klanten aanwezig die een Apple Store bezoeken, waardoor er verhoudingsgewijs ook een hoop mensen zijn die veel investeren bij de winkels. Bovendien kan Apple makkelijker personeel uit Amsterdam sturen naar Haarlem en Den Haag om te helpen bij de winkelopeningen. In België komt volgens geruchten een Apple Store in Post Plaza Gent.

Meer over Apple Store Haarlem

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2013, 13:26
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, apple store haarlem

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.