Palm Pre synchroniseert met iTunes: hoe doet ‘ie dat toch?

De Palm Pre kan met iTunes synchroniseren. Maar hoe krijgt Palm dat voor elkaar? DVD Jon heeft uitgezocht dat de Pre zich voordoet als een iPod, met dezelfde bestandsstructuur.

palm pre syncGisteren werd bekend dat de Palm Pre goed samenwerkt met iTunes. Bij het aansluiten op de computer lijkt het net alsof je een iPhone hebt aangesloten. Palm heeft inmiddels officieel bevestigd dat de synchronisatie werkt. Maar hoe doen ze dat toch? DVD Jon, een bekende hacker, heeft eens wat beter gekeken en denkt het antwoord te hebben. De Palm Pre gedraagt zich als een iPod. Bij het aansluiten van de Pre verschijnt dan ook de boodschap ‘Syncing iPod’. Volgens Jon Johansen is het proces op zich niet zo moelijk: de Palm Pre doet zich voor alsof hij een iPod Vendor ID heeft, imiteert de bestandsstructuur en heeft ook een iPod-informatiebestand achter de hand, die iTunes kan uitlezen.

Maar Palm neemt hiermee ook een risico: als Apple een update van iTunes uitvoert en de structuur van de bestanden verandert of de Palm Pre gewoon buitensluit, heeft Palm iets uit te leggen aan haar klanten. Andere toestellen, zoals RIM’s BlackBerry, kiezen voor een workaround en proberen niet rechtstreeks met iTunes te synchroniseren.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2009, 15:00
Categorie iDevices
Onderwerpen itunes, palmos

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.