Reacties voor: De Oval Sensor maakt allerlei voorwerpen in je huis slimmer

Heb je geen zin om allemaal dure apparatuur aan te schaffen om je huis slim te maken, maar vind je het wel interessant om luchtvochtigheid, temperatuur en beweging in de gaten te houden? Dan kan het Kickstarter-project Oval Sensor iets voor jou zijn.
Itske -

Reacties: 9 reacties

  1. Best duur. Ruuvi doet volgens mij hetzelfde en voor wat minder geld heb je er 3. 😄

  2. Maar 1 zo’n ding en een hub voor die prijs? Had echt wel goedkoper gekund.

  3. Vreemd, hier gewoon te koop.
    “Ships within 1 week”

  4. Xiaomi heeft een hele lijn aan Domotica sensoren en actoren. Verbazingwekkend goed spul (via AliExpress )

  5. Geen HomeKit ondersteuning? Kom op zeg.

  6. @Wim: De 1.0 versie is al te koop. De kickstarter is voor een nieuwe versie van de sensor.

    @Loe: Er staat wel dat ze bezig zijn met HomeKit-ondersteuning.

    Persoonlijk vind ik het toch vrij duur… Zelfs met de kickstarterkorting…

  7. Het idee dat door alles in de gaten te houden je leven beter wordt, is volgens mij inherent tegenstrijdig daarmee. Zalig zijn de onwetenden. Niks weten over luchtvochtigheid (sowieso, who cares?!) maakt je gelukkiger dan weten wat ideaal is, daar de apparatuur op af moeten stemmen, moeten reageren als de luchtvochtigheid te hoog of te laag is. Wat een gedoe.

    Zelfde geldt in mijn ogen ook voor mensen die de hele dag met een stappenteller om hun pols lopen. Ben je gelukkiger, fitter, etc. dan voor die apparaten überhaupt bestonden? Toegevoegde waarde is dus nul, toegevoegd gedoe is honderd.

  8. @Mark: Hier ben ik het helemaal mee eens! Ik heb een Apple Watch en ik werd er niet vrolijk van. opzich sport ik 3x per week, maar wel meer krachttraining dan cario, ik krijg m’n ringen daarom niet gevuld. Ook de slaapmeting brengt meer ongeluk dan dat ik er geluk van heb. Ik ben een niet heel goede slaper. Heb ik eens een goede nacht, vindt mijn horloge nogsteeds dat ik ondermaats slaap. Het is afgestemd op ‘de perfecte’ wereld, maar vergeet dat eigenlijk niemand perfect is. De ene week beweeg ik meer dan de andere en gemiddeld is het best okay. Maar het horloge wil me steeds maar weer in de benen hebben. Nu ligt ie in de kast! Ook vwb de Elgato Eve… een leuk hebbedingetje. De eerste weken iedere dag bekijken. Luchtkwaliteit schommelt en blijft eigenlijk altijd wel goed, temp en luchtvochtigheid dalen en stijgen met toenemen of afnemen van temp. Na een paar weken werd m’n interesse al minder. Als ik er nu eens naar kijk, zijn of de batterijen op, of ik heb zolang niet gekeken dat het minuten lang duurt om alle data van de afgelopen dagen binnen te halen. Niets voor mij dus… leuk voor even!

  9. Zo kun je niet-slimme apparaten of objecten geschikt maken voor bediening op afstand

    Wat kun je bedienen dan? Volgens mij kun je alleen maar meten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.