Oval Sensor helpt je bij het slim maken van je huis

De Oval Sensor maakt allerlei voorwerpen in je huis slimmer

Heb je geen zin om allemaal dure apparatuur aan te schaffen om je huis slim te maken, maar vind je het wel interessant om luchtvochtigheid, temperatuur en beweging in de gaten te houden? Dan kan het Kickstarter-project Oval Sensor iets voor jou zijn.

Oval Sensor

De Oval Sensor is een sensor die andere producten ‘slim’ kan maken. De alles-in-een sensor is in staat om beweging, licht, temperatuur, water en luchtvochtigheid te meten. Je plakt de sensor op een apparaat of voorwerp en via de app kun je alles in de gaten houden. Zo kun je niet-slimme apparaten of objecten geschikt maken voor bediening op afstand.

Kies een plek en pas de sensor hierop aan
Wanneer je de sensor op een goede plek hebt gehangen, kun je hem via de app activeren. De Oval Sensor begint dan direct met meten. Je kunt zelf kiezen welke sensoren je wilt gebruiken. Wanneer de sensor bijvoorbeeld in de badkamer hangt, kan het handig zijn om de luchtvochtigheid in de gaten te houden.

Meldingen ontvangen
Ook kun je instellen wanneer je een melding wilt ontvangen en ook wie de melding krijgt. Er zijn maximaal twaalf mensen die een melding kunnen ontvangen. Dit is vooral handig wanneer je met meerdere mensen in een huis woont. Je kunt kiezen uit een notificatie op je telefoon, e-mail of telefoontje.

Oval Sensor helpt je bij het slim maken van je huis

Echo, Google Home en IFTTT
De sensoren werken via een hub, de zogenaamde Oval Gateway, die ze met het internet verbindt en ze werken samen met de Echo of Google Home speaker. Op die manier kun je spraakcommando’s geven aan de kleine sensoren. Via IFTTT kun je de Oval ook samen laten werken andere slimme apparaten als Nest of je verlichting. De sensor is helaas niet voorzien van HomeKit-ondersteuning.

Kickstarter project
Via Kickstarter is het bedrijf achter de sensor geld aan het inzamelen. Wanneer je geïnteresseerd bent in deze slimme sensoren zul je nog wel even geduld moeten hebben. De verwachting is dat ze vanaf november dit jaar verzonden kunnen worden. Voor ongeveer €85 ontvang je het starterspakket waar de Gateway en één sensor in zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2018, 19:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.