Reacties voor: ‘Oude iOS-accessoires niet altijd compatibel met iPhone 5’

Accessoires gemaakt voor de nieuwe iPhone zullen zelfs niet met een converter aangesloten kunnen worden op een oude iPhone. Dit schrijft Hardware.info.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Dat zou toch mooi balen zijn!

  2. Leuk idee om het via Blutooth of zo te laten lopen, maar het is niet leuk dat je accu leeg loopt.
    tegelijk opladen zou toch een betere oplossing zijn.

  3. Het is toch logisch dat er dit soort ontwikkelingen komen? Ongeveer 10 jaar geleden werden PC’s nog met een com-port geleverd. Nu weten velen niet eens meer wat dat was. Natuurlijk is het jammer dat je accesoires wellicht niet meer passen, maar dat is de prijs die je betaald als je de modernste technieken wilt omarmen.

  4. Fijn ook als je een TomTom carkit heb gekocht van 100 euro. šŸ™

  5. @chris: Inderdaad! Ik heb dat belachelijke grote gat aan de onderkant altijd spuuglelijk gevonden. Andere merken hebben al tijden een mooie mini oplossing bedacht. En toen de scart werd vervangen door hdmi heb ik ook niemand gehoord! Dus laat maar komen!

  6. Origineel geplaatst door chris
    Het is toch logisch dat er dit soort ontwikkelingen komen? Ongeveer 10 jaar geleden werden PCā€™s nog met een com-port geleverd. Nu weten velen niet eens meer wat dat was. Natuurlijk is het jammer dat je accesoires wellicht niet meer passen, maar dat is de prijs die je betaald als je de modernste technieken wilt omarmen.

    De overgang bij computers was wel iets beter. De seriele poorten hebben er nog gruwelijk lang in gezeten.

    Als je net een dure addon hebt gekocht en het moet ineens anders, dat is best zonde.

  7. Jongens, het is heel simpel.

    Fabrikanten maken gewoon een nieuwere versie van hun dock met de nieuwe connector.

    Consumenten met een bestaande dock kiezen er zelf voor een nieuwe iPhone te kopen. Het risico is dan dat ze hun dock ook moeten vervangen. Je weet dat van tevoren. Als je het daar niet mee eens bent houd je gewoon je “oude” iPhone.

    Zelfde gebeurde met TomTom iPhone houders bij overgang naar iPhone 4. Heb ik toen ook niemand over gehoord. Lijkt me geen probleem.

    Bovendien, als de iPhone in alle generaties maar dezelfde vorm en connector moet blijven houden dan kunnen ze natuurlijk nooit meer vernieuwen…

  8. Er zit toch een 3.5mm plug in de iphone.. Hieruit zou gewoon een analoog audio signaal gehaald kunnen worden.. Vandaar de keuze deze onderaan de iphone te plaatsen..

  9. Origineel geplaatst door absrnd
    Leuk idee om het via Blutooth of zo te laten lopen, maar het is niet leuk dat je accu leeg loopt. tegelijk opladen zou toch een betere oplossing zijn.

    zijn ze aan bezig.
    Ben onlangs iemand van finland tegengekomen die werkt aan een project om allemaal fabrikanten samen te laten komen in 1 universele plug (alsook apple) om zo een productje op de markt te brengen waardoor je wireless je toestel kan opladen (:

  10. Origineel geplaatst door Cloverfield
    De overgang bij computers was wel iets beter. De seriele poorten hebben er nog gruwelijk lang in gezeten.Als je net een dure addon hebt gekocht en het moet ineens anders, dat is best zonde.

    Waarom “moet” je een nieuwe iPhone kopen?

  11. Precies, als je bv een Samsung koopt als volgend toestel krijg je die toch ook echt niet op je iPhone 4 dock of speaker, zal je ook een andere moeten kopen.
    Waarom is het dan zo vreemd als je nieuwe iPhone niet meer op je oude randapparatuur past.

  12. Hoe heet die app in de getoonde screenshot???

  13. @Rvdg01: passbook, dat is een nieuwe app van apple die je in ios6 tegen gaat komen

  14. Je koopt toch accessoires voor hetgeen wat je huidig gebruikt. Het is bij heel veel apparaten dat je andere aansluitingen krijg dus ik zit hier niet echt mee. Natuurlijk heb ik ook een dock enzo maarja…tijden veranderen.

    Wees blij dat je nu geruchten hoort over nieuwe aansluitingen zodat je wat aankopen kan uitstellen als je de nieuwste iphone wil. Ik wil zelf ook wat hardloop spullen aanschaffen maar ik wacht nog eventjes want de iPhone word misschien groter en andere BT enzo.

    Ik ben eigenlijk wel blij dat alle aansluitingen eens een keer hetzelfde word zodat je iedereen zijn oplader kan jatten :P. Misschien hebben ze straks helemaal geen aansluitingen en gaat alles draadloos.

    @Rvdg01: Passbook uit IOS 6
    Maar dit is gewoon fotosoepje hoor šŸ˜‰

  15. En hoe zat dat nou eigenlijk met de plicht in Europa om opladers met een usb aansluiting mogelijk te maken ?

    Deze actie vcan Apple is ongeveer het tegenovergestelde …

  16. Jammer van mijn Sony wekker, een half jaartje oud.

  17. Apple claimt dat de mini connector de signalen digitaal doorgeeft dat deed de 30 pins niet.(bron tweakersnet) lijkt mij bullsh…. digitale signalen via een koperdraadje?
    Hheft er niets mee te maken, Apple blijft arrogant zijn eigen ik doorvoeren. bewijs is dat samsung de sync ook via mini usb kan doen en die was toch gekloont van Apple!

  18. Ik hoop op een mini-usb aansluiting

  19. Als ie platter wordt zal m’n olloclip ook nt meer passen… Bierviltje tussen steken misschien šŸ˜‰

  20. Waarom vergeet iedereen dat de Jack plug nu aan de onderkant zit? Die doet t prima voor geluid. Zal me niet verbazen als ze o.a. De audio nu helemaal via de jackplug doen ipv dockconnector dus kunnen ze makkelijk een omzetstukje maken

  21. @IMD14DICT: Toen hdmi kwam was en is er scart ondersteuning van de meeste apparaten, dat is met die dock een heel ander verhaal maar idd het moest een keer gebeuren maar beter een jaartje wachten….

  22. De huidige iPhone geeft al digitale audiosignalen door, zolang je maar een geschikt dock hebt. De meeste docks werken echter met analoog, en dat signaal verdwijnt dus uit de connector, maar ik ben er van overtuigd dat er een analoog lijnsignaal uit de koptelefoon connector komt om aangesloten docks te voorzien.

  23. Nog niet zo lang geleden een Beats audio systeem gekocht van 350 euro, dus ik ben er niet zo heel blij mee. De huidige connector is er al zo lang dat ik niet had verwacht dat ze die zouden veranderen šŸ˜›

  24. Origineel geplaatst door Jeroen
    zijn ze aan bezig. Ben onlangs iemand van finland tegengekomen die werkt aan een project om allemaal fabrikanten samen te laten komen in 1 universele plug (alsook apple) om zo een productje op de markt te brengen waardoor je wireless je toestel kan opladen (:

    Dit meen je toch niet serieus….hoop ik….

  25. Origineel geplaatst door Radar
    Dit meen je toch niet serieusā€¦.hoop ikā€¦.

    Helaas toch wel…
    Maargoed het is niet omdat ze erover spreken dat het ook zo gaat worden..
    HEt idee is wel leuk daarentegen

  26. Origineel geplaatst door Jeroen
    Helaas toch welā€¦ Maargoed het is niet omdat ze erover spreken dat het ook zo gaat worden.. HEt idee is wel leuk daarentegen

    Het idee van “draadloos laden” is al erg oud…..mijn tandenborstel doet het ook….
    Maar het feit dat je “iemand van finland” (een Fin neem ik aan….) spreekt die iets gaat doen waar velen hem al in voor zijn gegaan, vindt ik wel een hoog TellSell gehalte hebben.
    Bij hem lukt het, dankzij een “productje”, om alle telefoonfabrikanten op 1 lijn te krijgen.
    Ik heb mijn twijfels…..
    En dat “productje” is een plug???

    Dus…..je plugt iets in de iPhone en dan kan je draadloos opladen?
    Dat zou mooi zijn, maar ik vrees dat het is als met alle andere draadloze oplaadvormen: hij moet op een matje oid liggen/staan.
    En dan zie ik het nut van die plug weer niet! Wanneer je hem bij de lader in moet pluggen….waarom dan niet meteen de lader er in?
    Als je een klein plugje er in stopt en je kan hem overal in huis/op straat opladen…..dan neem ik alles terug!

  27. Origineel geplaatst door Radar
    Het idee van ā€œdraadloos ladenā€ is al erg oudā€¦..mijn tandenborstel doet het ookā€¦. Maar het feit dat je ā€œiemand van finlandā€ (een Fin neem ik aanā€¦.) spreekt die iets gaat doen waar velen hem al in voor zijn gegaan, vindt ik wel een hoog TellSell gehalte hebben. Bij hem lukt het, dankzij een ā€œproductjeā€, om alle telefoonfabrikanten op 1 lijn te krijgen. Ik heb mijn twijfelsā€¦.. En dat ā€œproductjeā€ is een plug???Dusā€¦..je plugt iets in de iPhone en dan kan je draadloos opladen? Dat zou mooi zijn, maar ik vrees dat het is als met alle andere draadloze oplaadvormen: hij moet op een matje oid liggen/staan. En dan zie ik het nut van die plug weer niet! Wanneer je hem bij de lader in moet pluggenā€¦.waarom dan niet meteen de lader er in? Als je een klein plugje er in stopt en je kan hem overal in huis/op straat opladenā€¦..dan neem ik alles terug!

    nene als ik het juist heb begrepen is het iets dat je in de elektriciteit stopt en dan een kleine plug ofzo in je mobiel en dan kan je in een straal van 30m rond de elektriciteit lopen en je mobiel laadt op.
    maarhey: wie weet heb ik het wel helemaal verkeerd verstaan maar daar kwam het DENK ik op neer

  28. Dan zou het iets als een sterk micro wave veld moeten zijn, en het plugje is dan de (ontvangst-)antenne.

    Ik denk niet dat er veel mensen zullen zijn die vrijwillig een magnetron zonder kooi van Faraday in huis zullen willen zetten om hun telefoon op te kunnen laden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.