‘Oude iOS-accessoires niet altijd compatibel met iPhone 5’

Accessoires gemaakt voor de nieuwe iPhone zullen zelfs niet met een converter aangesloten kunnen worden op een oude iPhone. Dit schrijft Hardware.info.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5Er zijn veel aanwijzingen dat de iPhone een nieuwe dockconnector krijgt. Accessoirefabrikanten die de afgelopen dagen op de elektronicabeurs IFA stonden, geven dat toe en gaan er vanuit dat Apple een converter gaat meeleveren om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar volgens fabrikanten is zo’n converter niet dé oplossing voor alle problemen. Accessoires zoals speakers zullen wellicht niet compatibel zijn met de nieuwe iPhone. De fabrikanten kiezen daarom liever voor draadloze audio-overdracht via Bluetooth of AirPlay.

Het probleem van verschillende connectoren wordt daarmee omzeild. Dit schrijft Hardware.info na gesprekken met accessoiremakers op de IFA. De oude 30-pinsconnector geeft signalen analoog door, terwijl de nieuwe dockconnector digitale audio- en videosignalen doorgeeft. Een toekomstige converter zou dan ook moeten beschikken over een ingebouwde D/A-omzetter. Toekomstige docks moeten ook beschikken over zo’n D/A-omzetter om ze geschikt te maken voor de oude iPhone.

Geruchten over de nieuwe dockconnector leverde vanaf het begin al hoofdbrekens op. Na negen jaar met een 30-pins connector te hebben gewerkt is er een enorme hoeveelheid accessoires ontstaan, die werkloos dreigen te worden als Apple niet de juiste hulpmiddelen meelevert. Het lijkt in de eerste plaats te gaan om accessoires die gebruikmaken van audio en video. Een oplaadstation zou wellicht nog wel via een converter werken. We weten pas zeker wat we van de nieuwe dockconnector kunnen verwachten zodra Apple de nieuwe iPhone aankondigt. Hiervoor zal naar verluidt op 12 september een evenement worden georganiseerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:40
Categorieën Accessoires, Geruchten, iDevices
Onderwerp dock connector

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.