iCulture Forum: Savegame-info, iPad-mailprogramma en accuslurpers

Deze week op het iCulture Forum: savegame en andere gegevens van apps en games opslaan, een iPad-mailprogramma waarmee je vrolijke thema's kunt instellen en te hoog batterijverbruik door allerlei locatievoorzieningen.

ibismailDagelijks lees je op iPhoneclub alle nieuwtjes rondom de iPhone, maar op het forum valt ook heel wat te ontdekken. Dit is de plek waar gebruikers elkaar helpen elkaar met het oplossen van problemen of bijvoorbeeld hun favoriete apps tippen. In deze rubriek besprek we drie topics die de laatste week aan bod zijn gekomen en jullie niet willen onthouden. Deze week: savegame en andere gegevens van apps en games opslaan, een iPad-mailprogramma waarmee je vrolijke thema’s kunt instellen en te hoog batterijverbruik door allerlei locatievoorzieningen.

Gegevens savegame/app opslaan

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je hebt spijt van een app die je hebt verwijderd en na het herinstalleren blijkt de data weg. Een flinke tijd geleden stelde WoutNL dit probleem voor aan de forumbezoekers en nu is er eindelijk iemand die een oplossing weet. Download het gratis programma ‘iPhone Explorer’ (Windows en Mac), sluit de iPhone aan en open het programma. Blader naar de map ‘Apps’, zoek de betreffende app en kopieer het mapje ‘Documents’. Bij verlies van gegevens kopieer je de gegevens simpelweg terug van je computer naar de iPhone, maar let wel op dat de app sinds de backup niet is geüpdatet, want het ‘filesysteem’ van de app kan inmiddels veranderd zijn en dat kan bijwerkingen veroorzaken door jouw actie.

Verder lezen: Gegevens/savegame app tijdelijk opslaan?

iPad-mailprogramma met veel mogelijkheden

email themes backgroundsiPad18 zoekt een e-mailprogramma met veel mogelijkheden, die een beetje lijkt op zijn/haar geliefde Outlook Express of Microsoft Mail. Het moet een app zijn waarmee je achtergrondthema’s voor e-mailberichten kunt instellen maar ook letters in verschillende kleurtjes kunt instellen. De standaard Mail-applicatie is te eenvoudig en te saai. Helaas kom je dan niet veel verder: iMailG is alleen voor Gmail geschikt en ibisMail biedt wel heel veel mogelijkheden, maar net niet de opties die iPad18 zoekt. OutlookReflex zou een kanshebber kunnen zijn en ook pst Mail kan Outlook-berichten aan. Maar beide bevatten niet de vrolijke achtergrondjes. Op zich is daar wel een oplossing voor met apps als Email Themes Backgrounds kun je je mailberichten voorzien van regenbogen, hartjes, engeltjes en andere versieringen. Het zal niet bij alle iPad-bezitters in de smaak vallen, maar er zijn nu eenmaal mensen die dit mooi vinden.

Verder lezen: Mailprogramma met veel mogelijkheden

Locatievoorzieningen verkorten batterijduur

tijdzone instellen ios5Yannick567 heeft problemen met zijn accu. De telefoon raakte hij niet aan, maar de accu bleef zeer veel stroom gebruiken. Logischerwijs gingen de eerste reacties op het forum al richting het menu Locatievoorzieningen om te kijken of er een paars pijltje achter één of meerdere apps stond, wat betekent dat die app op dat moment gebruikmaakt van locatiebepaling. Per app kan je dan eventueel bepalen of je de locatievoorziening al dan niet uit wilt schakelen. De laatste reactie op deze discussie is afkomstig van rgubbels. Zijn ervaring met dit probleem zit iets verder verstopt, namelijk door in hetzelfde menu helemaal naar onderen te scrollen en op systeem te drukken. Hier kan je onder meer iAds op locatiebasis uitschakelen, maar ook het automatisch verstellen van de tijdzone. Deze tip is al vaker langsgekomen, maar blijft de moeite waard om te herhalen: automatische tijdzone leidt tot hoger batterijverbruik iOS 5.

Verder lezen: Vraag m.b.t. locatievoorzieningen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2012, 12:43
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.