Bruce Willis wil juridische actie zodat kinderen iTunes-bibliotheek kunnen erven (update)

Acteur Bruce Willis zou bereid zijn om naar de rechter te stappen, om de algemene voorwaarden in de iTunes Store te versoepelen. Zo zouden zijn kinderen later zijn muziek kunnen erven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Bruce WillisAls je muziek koopt in de iTunes Store, dan koop je in feite het recht om ernaar te luisteren. Dit recht kun je later niet doorgeven aan bijvoorbeeld je kinderen, als je komt te overlijden. Acteur Bruce Willis zet zich in om de iTunes-voorwaarden te veranderen, zodat zijn kinderen later zijn muziekcollectie kunnen erven. Dit schrijft The Sun. Willis zou bereid zijn om naar de rechter te stappen om dit voor elkaar te krijgen. Hij zou de regeling op het moment proberen te ontwijken door al zijn nummers deels toe te wijzen aan een trust. Ondertussen bereidt de acteur zich voor op juridische stappen om de algemene voorwaarden te laten veranderen.

In de algemene voorwaarden van de iTunes Store staat het volgende vermeld:

Deze licentie staat u niet toe de Gelicentieerde Applicatie te gebruiken op enig Apple Apparaat waarvan u niet de eigenaar bent of waarover u niet beschikt en, tenzij anders is bepaald in de Gebruiksregels, mag u de Gelicentieerde Applicatie niet verspreiden of beschikbaar maken via een netwerk dat gelijktijdig gebruik door meerdere apparaten mogelijk maakt.

In de praktijk zou dit betekenen dat de kinderen van Willis zijn gekochte muziek niet mogen gebruiken als hij overlijdt. De muziek mag immers alleen worden afgespeeld op devices waar hij eigenaar van is. Apple zou de iTunes-account van Willis kunnen bevriezen als ze er achterkomen dat iemand anders naar zijn muziek luistert.

Volgens The Next Web maakt Willis zich op meerdere manieren hard voor soepelere voorwaarden bij bijvoorbeeld muziekdiensten. Zo zou de acteur initiatieven in vijf Amerikaanse staten steunen die downloaders meer rechten moeten geven.

Tipgever: Ing

Update: De echtgenote van Bruce Willis heeft het nieuws ontkend op Twitter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2012, 20:34
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.