Live Photos op meerdere apparaten

Live Photos ook in Berichten-app op de Mac te bekijken

De eerste beta van OS X 10.11.4 ondersteunt Live Photos in de Berichten-app van de Mac. Dit maakt het mogelijk om de geanimeerde afbeeldingen te delen en ontvangen rechtstreeks vanaf een Mac.

Live Photos op meerdere apparaten

Deze week staat in het teken van grote nieuwe beta’s, die allerlei nieuwe functies introduceren voor de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac. Door het formaat van iOS 9.3 is OS X 10.11.4 een beetje naar de achtergrond verdwenen, maar ook voor de Mac is een handige nieuwe functie ontdekt.

Als je een iPhone 6s (Plus) hebt of regelmatig berichten ontvangt van mensen met een 6s, dan zal de ondersteuning voor Live Photos in de OS X Berichten-app je als muziek in de oren klinken.

OS X 10.11.4 Live Photos in Berichten

Voor de eerste beta van OS X 10.11.4 kon je de geanimeerde Live Photos namelijk alleen bekijken in de Foto’s app, wat het delen met iCloud Fotodelen ook onmogelijk maakte. Als je een Live Photo in de Berichten-app ontving, zag je alleen een stilstaand plaatje zonder geluid.

OS X 10.11.4 verandert dit; het voegt daarnaast de optie toe om Live Photos vanaf je Mac te versturen. Net zoals op de iPhone hebben de geanimeerde plaatjes op de Mac ook een klein cirkelvormig icoon in de bovenhoek.

Door een Live Photo direct naar het bureaublad te slepen verander je hem wel weer in een stilstaande afbeelding. Alleen als je de deelknop gebruikt kun je de animatie behouden, zo ontdekte 9to5Mac. De eerste beta van OS X 10.11.4 verscheen eerder deze week, de uiteindelijke versie komt later dit jaar beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2016, 8:29
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen el capitan, live photos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.