Oproep tot WhatsAppstilte tijdens dodenherdenking

De officiële organisatie achter Dodenherdenking en Bevrijdingsdag roept op tot een WhatsAppStilte tijdens de twee minuten stilte op 4 mei om 20.00 uur.

WhatsappstilteOp 4 mei om 20.00 uur is er in Nederland altijd twee minuten stilte. We herdenken de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, latere oorlogen en vredesmissies. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil dat ook onze telefoons stil zijn tijdens dodenherdenking. De officiële organisatie achter Dodenherdenking en Bevrijdingsdag roept op tot een WhatsAppstilte, naar een idee van de site WhatsAppen.nl.

De initiatiefnemers laten weten:

Aangezien WhatsApp een wereldwijde dienst is, die voor vele vormen van communicatie wordt gebruikt, is het natuurlijk niet
mogelijk voor WhatsApp om de dienst twee minuten plat te leggen. De stilte zal dus echt vanuit de gebruiker moeten worden geïnitieerd. Wil je er zeker van zijn dat je niet gestoord wordt door mensen die de twee minuten stilte op WhatsApp niet respecteren, zet dan je telefoon twee minuten in de vliegtuigmodus of schakel je internetverbinding op een andere manier uit.

Het is voor het eerst dat een dergelijke oproep wordt gedaan tijdens een nationale herdenking.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2012, 16:26
Categorie Achtergrond
Onderwerpen dodenherdenking, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.