Reacties voor: Opinie: Waarom de iPad Pro de enige iPad is, die ertoe doet

Als Apple de verkoop van de iPad weer op de rails wil krijgen, zal een onthulling van een opgeleukte iPad Air 3 niet genoeg zijn. De iPad Pro is de enige iPad waar mensen reikhalzend naar uitkijken.
Lars Paymans -

Reacties: 21 reacties

  1. Het kan haast niet anders dat de Pro de andere iPads gaat bepalen.

    Ik heb zo’n vermoeden dat de nieuwe 9,7-inch iPad Pro helemaal geen ‘Pro’ gaat heten. Dat Apple het woordje alleen maar de schermgrootte onderscheidt. Dan heb je namelijk dit:

    iPad mini: 7,9-inch
    iPad Air: 9,7-inch
    iPad Pro: 12,9-inch

    Dan zou denk ik wel de becijfering van de Air en mini moeten verdwijnen, omdat het wat gek is om bv. een iPad Air 3, iPad mini 5 en iPad Pro 2 van dezelfde generatie te hebben. Wellicht dat we weer terugstappen naar wat Apple met de iPad 3 probeerde, en dat de namen gelijk blijven zoals met Macs?

  2. Enige reden om iPhone nog te nemen naast ipad (dure hobby, die Apple) is dat whatsapp niet op ipad kan. Verder is spelletjes doen en werken op iPad veel fijner.

  3. Ben het niet helemaal eens met de schrijver. Er zijn denk ook veel mensen die wel een iPhone hebben, maar juist meer met een iPad doen door het grotere scherm. Een Iphone 6 zit toch erg straks in je broekzak.

  4. @Bastiaan Vroegop: Ik gebruik de iPad 90% van de tijd en de iPhone 6 dus slechts 10%. Waarom? Omdat het veel leuker en rustiger is om zaken te lezen en dingen te doen vanaf een groter scherm. Ik ben geen 20 meer en mijn ogen dus ook niet…

    Ik gebruik nu de iPad air 2 en zal overstappen naar de iPad Pro Mini met pencil en toetsenbord, wordt een zeer productief ding in een super formaat.

  5. Een betere benaming voor de iPad Pro Mini zou “iPad Pro Air” zijn.
    Borduurt voort op de iPad Air reeks qua formaat maar heeft de functies van de Pro.
    En daarbij klinkt het lekkerder en voorkomt verwarring met de iPad mini reeks.
    Maarja, dat is mijn mening.

  6. Ik heb een iPhone 6plus en tot een maand geleden een iPad Mini 2. Deze gebruikte ik nagenoeg nooit meer. Toen ik in februari in de Apple Store in Amsterdam was, heb ik de iPad pro gekocht en is veel prettiger in gebruik voor Netflix en films.

  7. @sandra: Als dat alles is….dan kun je beter Telegram nemen, want die kan wel op een ipad.

  8. Wij hadden iPad 3 en een iPad Mini 2. De iPad 3 afgelopen jaar verkocht en de iPad Mini wordt zo nu en dan wel is gebruikt. Het meeste doen we op de iPhone 6s. Ik heb dan ook totaal geen behoefte om de iPad te upgraden.

    V.w.b. de naam:
    Misschien gaat Apple het zo aanpakken als bij de MacBooks:
    iPad Pro 13″
    iPad Pro 10″
    iPad Mini

  9. Ik heb zelf de 12.9″ iPad Pro sinds eind november. Ideaal voor mij. Ik ben zelf vrij groot met grote handen (kan de iPhone 6 plus met een hand bedienen), waardoor deze geschikter is voor mij dan een 9.7″. Maar een kameraad van mij is juist vrij klein. Ik denk dat wat voor hem de 9.7″ is, voor mij de 12.9″ is in gebruik. Daarom denk ik dat het goed is dat Apple deze verschillende formaten uitbrengt.

  10. Origineel geplaatst door Mark
    Een betere benaming voor de iPad Pro Mini zou “iPad Pro Air” zijn.

    Nee zeg, dan krijg je van die Samsung-namen: Tab Pro/Edge/Note/Plus/Active (en elke denkbare combinatie daarvan).

  11. Sinds ik een 6s Plus heb (met zijn phabletformaat) is mijn tabletgebruik inderdaad fors afgenomen.

  12. Origineel geplaatst door Jan Willem
    Sinds ik een 6s Plus heb (met zijn phabletformaat) is mijn tabletgebruik inderdaad fors afgenomen.

    Idem hier! Sinds ik ben overgestapt van de i6 naar de i6s+ ligt mijn Air2 stof te happen. Die zou ik sowieso zakelijk gaan gebruiken, maar is er niet van gekomen. Het is toch weer een extra handeling om die iPad erbij te pakken. Dus weer een impulsaankoop geweest en ik zit nu in rustiger vaarwater door de aankoop van de i6s+. Beste Apple aankoop van mij tot nu toe. Ik kijk daarom ook reikhalzend uit naar de i7+ of een pro versie hiervan, want ik zie wel wat in de professionele camera volgens de geruchten. Voor mij zakelijk en prive de beste all-in oplossing.

  13. @Michel: Ik doe inderdaad precies dat 🙂
    En omdat ik een iPhone 6 dan weer te groot vond ben ik vorig jaar van een iPhone 5 naar een 5s gegaan (ipv een iPhone 6).

    Doordat ik nog altijd een relatief kleine telefoon heb zal ik misschien thuis (of voor een dagje uit) ook eerder naar m’n iPad Air grijpen, maar ik vindt het zo wel prettig: een telefoon die ook echt makkelijk mee te nemen (of weg te stoppen) is en voor thuis of in de trein m’n iPad.

  14. Origineel geplaatst door sandra
    Enige reden om iPhone nog te nemen naast ipad (dure hobby, die Apple) is dat whatsapp niet op ipad kan. Verder is spelletjes doen en werken op iPad veel fijner.

    Overstappen op telegram kan je veel geld besparen…

  15. Origineel geplaatst door Mark
    Een betere benaming voor de iPad Pro Mini zou “iPad Pro Air” zijn.

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Nee zeg, dan krijg je van die Samsung-namen: Tab Pro/Edge/Note/Plus/Active (en elke denkbare combinatie daarvan).

    Dat krijg je ook als de benaming een iPad Pro Mini gaat worden.

  16. Ik zou het logischer vinden als ze de benamingen weer naar elkaar toe brengen.

    iphone air (nu 5s)
    iphone
    iphone pro (nu plus)

    ipad air (nu mini)
    ipad
    ipad pro

    macbook air
    macbook
    macbook pro

    mac air (nu mini)
    mac
    mac pro

    Dan is alles een stuk duidelijker en logischer. En dan dus ook de getallen bij de iphone en ipad weglaten zoals ze nu ook de macbooks geen nummer geven.

    Welke functies de een wel en de andere niet heeft, dat mag natuurlijk afwijken. Een MBP is over het algemeen uitgebreider dan een MBA. Dat mag bij de iphone en ipad natuurlijk ook zo. Je betaald voor wat je nodig hebt.

  17. @sandra: Whatsapp kan wel degelijk op de iPad dus jouw reden om een iPhone te nemen is bij deze niet meer van toepassing.

  18. iPad 2 is denk ik een typfout, de schrijver zal wel een iPad Air 2 bedoelen, of niet?
    Met een iPad 2 kun je m.i. de laatste jaren al niet fatsoenlijk meer werken ivm traagheid/ ouderdom.

  19. Ik wacht op een iphone met OLED scherm. Voor de engergie zunigheid van het apparaat.

  20. Ik ben van iPad mini naar een Air 2 gegaan vanwege de pixels. Ik vond het wel een beetje beetje l33t, maar nu ben ik superblij.

    Thuis werk ik vooral op m’n iPad, en onderweg op iPhone 5s. Zo’n 3d pen is leuk, maar geen reden om te upgraden. Ik verwacht dat de iPad nog een paar jaartjes mee gaat. En de iMac is ook toe aan een upgrade, dat zal meespelen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.