Ontwikkelaar maakt iPad-app bestuurbaar met Siri

De ontwikkelaar van FastPdfKit Reader is er in geslaagd zijn app op de iPad te besturen met behulp van Siri op de iPhone 4S. Dit doet hij via een onlangs uitgekomen proxyserver.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Siri FastPdfKitNadat Siri een auto en een thermostaat kon besturen met behulp van een speciale proxyserver, is er nu een app opgedoken die gebruik maakt van de virtuele assistent van Apple. De ontwikkelaar kan door FastPdfKit Reader heen bladeren door Siri speciale commando’s te geven. Erg nuttig lijkt het in deze specifieke app niet, maar de ontwikkelaar laat wel nieuwe mogelijkheden zien die de proxyserver voor Siri biedt.

In een video laat de ontwikkelaar zien hoe hij door een PDF bladert door ‘next’ tegen Siri te zeggen. De handeling wordt op de iPad direct uitgevoerd wanneer Siri het commando zegt te hebben ontvangen. Ook zoeken binnen het PDF-bestand is via Siri mogelijk, waarna je via een vervolgvraag het juiste resultaat selecteert. Heel handig lijkt de Siri-integratie in FastPdfKit Reader niet. Een veegbeweging over het scherm zorgt er immers voor dat je sneller een nieuwe pagina bereikt. De mogelijkheden voor andere applicaties zijn echter interessant: zo zou je met behulp van je iPhone 4S commando’s kunnen geven om gecompliceerde handelingen uit te voeren.

Volgens ontwikkelaar MobFarm is er slechts een paar uur voor nodig om de Siri-functionaliteit in een andere app te implementeren. Hoe dit precies in zijn werk gaat wordt tot in detail uitgelegd op de site van de ontwikkelaar. Er is hiervoor geen jailbreak nodig, maar je moet wel op je thuisnetwerk zitten. Bedenk je echter wel dat hier de nodige technische kennis voor vereist is. Hiermee kun je overigens niet zelf FastPdfKit gebruiken met behulp van Siri: de app getoond in de onderstaande video is een speciale ontwikkelversie.

Het moet nog blijken of Apple apps die van de Siri-proxyserver gebruik maken worden toegelaten in de App Store. Is dit niet het geval, dan bestaat er altijd nog een kans dat jailbreak-apps de functie zullen ondersteunen.

Downloaden: FastPdfKit Reader (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2011, 0:49
Categorie iOS
Onderwerpen pdf, proxy, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.