Ontwikkelaar bestuurt iPad-app met behulp van Siri

De ontwikkelaar van FastPdfKit Reader heeft zijn iPad-app laten werken via Siri op de iPhone 4S. Dit deed hij door de app te koppelen aan een speciale proxyserver.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Siri app FastPdfKit ReaderNa een met Siri-bestuurbare auto en een thermostaat, is er nu een ontwikkelaar in geslaagd om zijn iPad-app commando’s te geven met de virtuele assistent van Apple. Met behulp van speciale commando’s bladert de ontwikkelaar heen en weer en voert hij specifieke zoekopdrachten uit. De functie ziet er niet erg handig uit binnen deze specifieke app, maar laat wel nieuwe mogelijkheden zien voor andere iPad-applicaties.


De ontwikkelaar laat in een video zien hoe hij door een PDF bladert door ‘next’ tegen Siri te zeggen. Hij kan ook binnen het PDF-bestand naar trefwoorden zoeken via Siri, waarna hij via een vervolgvraag het juiste resultaat selecteert. Erg handig ziet de Siri-integratie in FastPdfKit Reader er alleen niet uit, gezien een veegbeweging om naar een nieuwe pagina te gaan sneller werkt dan een stemcommando. In zijn video toont de ontwikkelaar wel nieuwe mogelijkheden die interessant zijn voor andere apps: zo zou je met behulp van je iPhone 4S commando’s kunnen geven om gecompliceerde handelingen uit te voeren op de iPad.

MobFarm beweert dat er slechts een paar uur voor nodig is om de Siri-functionaliteit in een andere app te implementeren. Hoe dit precies werkt wordt tot in detail uitgelegd op de site van de ontwikkelaar. Er is hier geen jailbreak voor nodig, maar je moet wel op je thuisnetwerk zitten. Bedenk wel dat hier de nodige technische kennis voor vereist is. Hiermee kun je overigens niet zelf FastPdfKit gebruiken met behulp van Siri: de app getoond in de onderstaande video is een speciale ontwikkelversie.

Het is nog niet duidelijk of Apple apps die van de Siri-proxyserver gebruik maken worden toegelaten in de App Store. Is dit niet het geval, dan bestaat er altijd nog een kans dat jailbreak-apps de functie zullen ondersteunen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Pdf

Pdf is een populair formaat voor bestanden en documenten, omdat de opmaak altijd hetzelfde is. Pdf's zijn niet bewerkbare documenten, bijvoorbeeld handig voor handleidingen, digitale boeken en meer. Je kunt vanaf de iPhone, iPad en Mac wel eenvoudig aantekeningen maken op pdf's. Op de Mac is de app Voorvertoning de tool waarmee je pdf's opent en annoteert. Ontdek wat je allemaal met pdf kunt doen op je iPhone, iPad en Mac!

Pdf

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.