Ontwikkelaar belooft Siri op alle iOS 5-devices

Ontwikkelaar @Jackoplane is er van overtuigt dat hij Siri op iOS 5-apparaten aan de praat kan krijgen zonder jailbreak. Wanneer zijn methode uitgebracht zal worden is nog niet duidelijk.

SiriEen van de nieuwste functionaliteiten in iOS 5, Siri, kan alleen gebruikt worden op de iPhone 4S. Dit zou te maken hebben met de A5-chip van de iPhone 4S, maar inmiddels lijken er steeds meer developers te zijn die de virtuele assistent op eerdere modellen aan het werk krijgen. Ontwikkelaar @Jackoplane beweert dat hij Siri aan het werk heeft gekregen voor vrijwel ieder iOS 5-ondersteunend toestel. Er is voor zijn methode overigens ook een jailbreak vereist.

Jackoplane SiriSteven Throughton Smith toonde op 15 oktober video’s van Siri op een iPhone 4, maar liep tegen verbindingsproblemen aan. Om te kunnen werken moet Siri met Apple’s eigen servers verbinding kunnen maken. Wel draaide Siri in een latere video van Smith vloeiend, ondanks dat de iPhone 4 geen A5-chip bevat.

Jackoplane beweert dat hij Siri zover heeft gekregen om met de Apple-servers te verbinden, ongeacht het toestel. Daarnaast werd aanvankelijk de indruk gewekt dat zijn methode niet eens een jailbreak vereiste: een programma genaamd NSFileManager zou het mogelijk moeten maken om Siri te activeren. Maar die bewering werd later weer ontkracht.

Wanneer Jackoplane zijn methode zal uitbrengen is nog niet duidelijk. Op het moment heeft hij alleen op Twitter een korte Q&A-sessie gepubliceerd die meer vertelt over zijn methode. Ook heeft hij nog geen bewijs in de vorm van een video geleverd, wat betekent dat uiteindelijke bevestiging nog moet volgen.

Wij houden nog even een slag om de arm, enerzijds omdat er niets bekend is over eerdere verdiensten van ontwikkelaar Jackoplane, anderzijds omdat nog onduidelijk is in hoeverre het mogelijk is om de methode legaal te distribueren. Precies om die auteursrechtelijke redenen zegt Jackoplane nog geen filmpje te kunnen vrijgeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2011, 19:38
Categorie iOS
Onderwerpen bestand, ios 5, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.