iPhone 4S maakt gebruik van Russisch satellietnetwerk GLONASS

De iPhone 4S maakt gebruik van GLONASS, een Russisch sattelietnetwerk. Deze wordt gecombineerd met Assisted GPS om het beste resultaat te leveren.

GLONASSDe iPhone 4S gebruikt naast de gebruikelijke GPS-systemen ook het Russische satellietnetwerk GLONASS. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de nieuwe iPhone je locatie sneller te pakken heeft. Dit satellietnetwerk heeft de noordelijke helft van de planeet beter in beeld dan het originele GPS-netwerk. iPhone 4S-bezitters hoeven niks te doen om van dit extra netwerk gebruik te maken.

Het nieuwe netwerk staat vermeld bij de technische specificaties op Apple’s website. De iPhone 4S maakt nu gebruik van zowel Assisted GPS als GLONASS om je locatie te traceren.

GLONASS staat voor ‘Globalnaya Navigazionnaya Sputnikovaya Sistema’, dat op zijn beurt weer vertaalt naar ‘Globaal navigatie satellietsysteem’. Het russische navigatienetwerk bestaat uit in totaal 24 satellieten verspreid om de planeet en staat er om bekend het noordelijke halfrond uitgebreid te bedekken. Het originele GPS-netwerk waar eerdere iPhones ook al mee verbonden bestaat uit 31 satellieten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2011, 16:53
Categorie iDevices
Onderwerpen gps, iPhone 4s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.