Apple herdenkt Steve Jobs

Apple heeft gisteren Steve Jobs herdacht. Over de hele wereld gingen de Apple Stores een paar uur dicht om terug te kijken op het leven van Jobs.

steve jobs rememberingApple heeft een foto naar buiten gebracht van de al eerder aangekondigde Steve Jobs-herdenking. Over de hele wereld waren Apple Stores drie uur lang gesloten om terug te kijken op het leven van Jobs. Topmannen Tim Cook en Jonathan Ive en bestuursleden zoals Al Gore en Bill Campbell spraken op de besloten herdenkingsdienst op de bedrijfscampus in Cupertino. Ook waren er artiesten uitgenodigd: Norah Jones en Coldplay traden op. “Steve’s bezieling zal altijd het fundament van Apple zijn”, zo vertelde Tim Cook.

De bijeenkomst was niet open voor het gewone publiek. Wel heeft Apple een ‘Remembering Steve’-pagina op de eigen website geopend, waarop de meest interessante herinneringen worden gepubliceerd. Iedereen kon via het mailadres [email protected] een boodschap insturen. Volgens Apple zijn er meer dan een miljoen teksten ingestuurd, de afgelopen 14 dagen.

En er zij nog steeds bekende mensen die in het openbaar vertellen hoezeer ze door Steve Jobs zijn geïnspireerd. Zo vertelde Twitter-medeoprichter Jack Dorsey tijdens AsiaD (een groot evenement van de Wall Street Journal) dat hij in alles wat hij doet geïnspireerd wordt door de Apple-oprichter. Bij het ontwerpen van nieuwe producten probeert Dorsey iets te maken dat ‘verdwijnt’ zodra je ze gebruikt. “Ik hou ervan om dingen simpeler te maken, tot de essentiële basis”, vertelde Dorsey tegen technologiejournalist Walt Mossberg. “Een hoop mensen leren aan de oppervlakte, het uiterlijk. Wat voor mij fascinerender is, is de discipline”. Volgens Dorsey zijn er maar een paar bedrijven die zo radicaal durven zijn als Apple, bij het maken van nieuwe producten. Een andere herinnering komt van Masayoshi Son, CEO van de Japanse operator SoftBank. Hij vertelt dat Apple CEO Tim Cook tijdens een gesprek werd onderbroken door een telefoontje. “Het was de dag van de aankondiging van de iPhone 4S. Hij zei dat Steve belde om te praten over het volgende product. Een dag later was hij overleden”, herinnert Son zich.

Overal ter wereld zorgden Apple-fans voor een eigen manier om te herdenken. Zo werden Apple Stores beplakt met gele briefjes met persoonlijke boodschappen. In Amsterdam werd een herdenkingsmuur opgericht, die inmiddels weer is weggehaald. Afgelopen zondag kwamen prominenten uit de politiek en tech-industrie bijeen voor een herdenking.

19 oktober steve jobs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2011, 12:26
Categorie Apple
Onderwerpen apple, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.