Met deze onofficiële Mac-app volg je alle sessies van WWDC

Je kunt de WWDC-sessies ook op de Mac bekijken. Een Braziliaanse ontwikkelaar heeft een onofficiële WWDC app gemaakt - voor als je niet via de Apple TV, iPhone of iPad wilt kijken.

Een Braziliaanse ontwikkelaar heeft een onofficiële WWDC app voor de Mac gemaakt waarmee je komende week alle WWDC 2016-sessies voor ontwikkelaars kunt bekijken. Normaal moest je daar Apple’s website of de pas vernieuwde WWDC-app voor gebruiken.


WWDC app voor de Mac

Bekijk ook

Vernieuwde WWDC-app heeft Dark Mode en is nu voor Apple TV

Apple heeft de WWDC-app een update gegeven, met een donker thema en een tvOS-app voor de Apple TV. De vernieuwde app laat ook je eigen tijdzone zien.

Onofficiële WWDC-app

Naast de keynote kun je ook andere sessies van ontwikkelaars via de app bekijken. De app toont in het schema alleen de sessies die op WWDC een livestream hebben; deze krijgen wanneer de sessie bezig is een ‘live’ label en een ‘watch live’-knop.

Bekijk ook

Zo kijk je op 7 mei de livestream van Apple's iPad-event

Wil jij de livestream van het iPad-event op dinsdag 7 mei volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events, zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Livestreams bekijken, zoeken en delen
De meest interessante feature van de app is de geavanceerde zoekfunctie. Wanneer je de app voor de eerste keer opstart worden de video’s en transcripts van de video’s automatisch gedownload. Zo zie je tijdens het zoeken naast de titels van de sessies en de omschrijvingen ook wat een spreker in een van de sessies heeft gezegd. Hierbij worden knoppen getoond waarmee je direct naar dat specifieke gedeelte in de sessie-video kunt gaan. Tijdens het afspelen van een video kun je deze transcripts ook oproepen zodat ze naast de video worden getoond.

WWDC app voor de Mac - video en transcript

Je kunt de sessievideo’s direct delen vanuit de app zodat je een vriend kunt attenderen op een interessante feature.

De onofficiële WWDC app is nu via Github te downloaden en installeren.

Bekijk ook

WWDC 2016: alles over Apple's ontwikkelaarsconferentie in 2016

WWDC is Apple's jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie in juni. Welke aankondigingen heeft Apple tijdens WWDC 2016 gedaan? Dat lees je in deze round-up van dit belangrijke evenement voor ontwikkelaars, WWDC 2016!

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.