WWDC app voor de Mac - video en transcript

Met deze onofficiële Mac-app volg je alle sessies van WWDC

Je kunt de WWDC-sessies ook op de Mac bekijken. Een Braziliaanse ontwikkelaar heeft een onofficiële WWDC app gemaakt - voor als je niet via de Apple TV, iPhone of iPad wilt kijken.

Een Braziliaanse ontwikkelaar heeft een onofficiële WWDC app voor de Mac gemaakt waarmee je komende week alle WWDC 2016-sessies voor ontwikkelaars kunt bekijken. Normaal moest je daar Apple’s website of de pas vernieuwde WWDC-app voor gebruiken.

WWDC app voor de Mac

Onofficiële WWDC-app

Naast de keynote kun je ook andere sessies van ontwikkelaars via de app bekijken. De app toont in het schema alleen de sessies die op WWDC een livestream hebben; deze krijgen wanneer de sessie bezig is een ‘live’ label en een ‘watch live’-knop.

Livestreams bekijken, zoeken en delen
De meest interessante feature van de app is de geavanceerde zoekfunctie. Wanneer je de app voor de eerste keer opstart worden de video’s en transcripts van de video’s automatisch gedownload. Zo zie je tijdens het zoeken naast de titels van de sessies en de omschrijvingen ook wat een spreker in een van de sessies heeft gezegd. Hierbij worden knoppen getoond waarmee je direct naar dat specifieke gedeelte in de sessie-video kunt gaan. Tijdens het afspelen van een video kun je deze transcripts ook oproepen zodat ze naast de video worden getoond.

WWDC app voor de Mac - video en transcript

Je kunt de sessievideo’s direct delen vanuit de app zodat je een vriend kunt attenderen op een interessante feature.

De onofficiële WWDC app is nu via Github te downloaden en installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2016, 17:12
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen wwdc, wwdc 2016

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.