Reacties voor: ‘Nederlanders gebruiken meer Instagram, daling bij Facebook en WhatsApp’

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat we in Nederland minder tijd besteden aan social media. Opvallend is dat het gebruik en aantal gebruikers van Instagram de afgelopen tijd juist gestegen is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Logisch want Facebook kraamt veel onzin uit wat ik voorgeschoteld krijg aan feed, als ik eens kijk.. reclame, fake nieuws van bekende Nederlanders die ineens stoppen met hun huidige werk en allemaal aan de Bitcoins gaan! Onzin discussies over zwarte piet elk jaar..

    Als ik zelf eens iets serieus post waarover ik wel eens zou willen bomen wordt er amper of eigenlijk niet op gereageerd maar als het naakt of iets belachelijks is vliegen de likes en commentaren je rond de oren. Enige reden waarom ik Facebook nog niet opzeg is omdat ik dan mijn relatie status verbreek en dat wil ik mijn vriendin niet aandoen haha

  2. Mensen zouden eens met alles moeten stoppen. We lijken wel een stel zombies geworden. Schelden alles en iedereen op social media de huid vol alleen voor die ene like of extra vriend request.

    Maar laatst vroeg ik aan een ‘vriend’ of ze een bakkie thee met me wilde drinken om gewoon eens te praten dan voelt men zich ongemakkelijk, want waarom wilde ik praten? Uh, nou misschien omdat vroeger mensen dat gewoon deden??

    Men zit de hele dag maar op die schermpjes en worden gefeed door allerlei kotsels van mensen die een mening moeten hebben over anderen. Maar vraag je wat sociaals aan ze kijken ze je raar aan of je gek bent.

    Schiet mij maar lek hoor. Mensheid draait gewoon door.

  3. @JeroenT: Wat ook probleem is alles moet instant gedeeld worden, of per direct antwoord hebben op alles.
    Nu ook probeert een vriend van mij iets te regelen voor leuk avondje, we hebben al kaartjes er voor alleen datum.
    Die gozer whatsappt/ snapt alles de hele dag erop los op het werk, en vind ook maar dat je moet reageren en dat bij deze tijd hoort.
    Dit is echter op mijn werk allemaal standaard geblokkeerd geen whatsapp web etc op de pc, vind die maar onzin maar ik niet.

    Als die antwoord wil moet die maar regelen buiten werktijd, we werken allemaal kantoortijden.
    Het speelt al een paar weken en laatste weken wouden wij boeken, was meneer 2 keer weg voor familie bruiloften in buitenland reageert er niet op, en nu moet alles ineens instant reactie hebben onder werk.

    Ik negeer me werk telefoon zowat de hele dag op me werk, sorry hoor ben nu met andere dingen bezig.
    Ik kijk misschien eens als ik pauze heb ofzo, maar als je hele dag door kan whatsappen/ snappen enzo heb je volgens mij iets te weinig te doen op je werk.

  4. Ruim een jaar geleden heb ik vrijwel al mijn sociaal media accounts verwijderd. Facebook, messenger, Instagram en Linkedin. Redenen: ik ergerde mij mateloos aan al die personen die zichzelf zo belangrijk vonden, dat ze zo nodig elk uur van hun leven op sociale media moesten posten met totaal nutteloze informatie. Zelf iets op sociale media zetten deed ik al haast nooit, ik gebruikte het meer om mensen te volgen. Neem daarnaast alle data schandalen rondom sociale media, wat het alleen maar gemakkelijker maakte om er mee te stoppen. Twitter gebruik ik nog wel maar meer als RSS-feed, waaronder iCulture. Ook Whatsapp gebruik ik nog maar verder ben ik wel klaar met sociale media. Ik mis het niet en het scheelt een hoop batterijtijd.

  5. Dus Snapchat wordt 2% van de tijd gebruikt, aan de blokjes te zien. Wat een stom platform is dat zeg! Waren ze nou maar minder arrogant geweest en het aan Facebook verkocht.

  6. Heb alleen whatsapp om te daten
    de rest is weg fb insta linkedin etc

  7. Nou, als ik zo eens rondvraag bij jongeren <18 dan doen die niks anders dan Snappen en Insta.
    Geen WA en FB meer.

    Verbaast me dan ook dat die twee zo laag staan?

  8. Geen sociaal media geeft veel meer rust.

  9. Ik heb iedereen van Facebook verwijderd en volg nu alleen lokale horeca zaken en bedrijven om op de hoogte te blijven van Evenementen in de regio.

  10. Niet raar dat social media steeds minder gebruikt wordt. Veel mensen zijn al die ongewenste reclames wel zat, er wordt alleen maar aan geld gedacht en niet aan de gebruiker.

    Ikzelf heb me beperkt tot Facebook, Facebook Messenger en WhatsApp. Instagram LinkdIn, Snapchat ect. Heb ik verwijderd.

  11. @Jan Steen: Heb nog niet iedereen verwijderd maar wel veel, ook mensen die ik niet of nauwelijks nog zie of spreek.
    Was even wat werk maar van paar 100derde vriendjes nog maar 70 ofzo.

  12. Ik ben rond de 20 en heb voor iemand van mijn leeftijd vrij weinig social media. Ik gebruik eigenlijk alleen Whatsapp en Facebook. Heel sporadisch maak ik weleens gebruik van FB messenger, maar dat zijn dan meer de gesprekken met mensen waarvan ik het telefoonnummer niet heb (hoeft tegenwoordig ook niet altijd meer).

    Uiteraard maak ik ook gebruik van zoiets als YouTube en soms Tinder. Voor de rest heb ik géén Instagram, géén Twitter en géén Snapchat. Iedereen verklaart mij altijd voor gek en zegt dat ik er accounts voor moet aanmaken, maar eerlijk gezegd mis ik het niet!😉

  13. Tja, wat reken je tot de “social media”…

    Ik heb geen account bij de meeste in het artikel genoemde. Mijn Skype accounts gebruik ik niet. Ik ben al jaren weg van Usenet en nog langer van het Fidonet. (Wie kent ze nog…)
    Wel zouden commentaren zoals hier en (nog persoonlijker) op YouTube opgevat kunnen worden als eh… sociaal gebruik van media. En alleen al het schrijven van mijn bijdragen kost me een veelvoud van de tijd waarin een ander ze leest…

  14. @Frank (Oevermans): Voor mij zelfde ook alleen whatsapp en Facebook, alleen Facebook bijna nooit.
    Bijna alle vrienden verwijderd die ik erop had, alleen nog mensen die ik echt wel eens zie of regelmatig spreek(dus minder dan 80 mensen erop).

    Heb geen Instagram geen Twitter geen Snapchat en weet ik het, heerlijk rustig en hoef ook niet constant te zien wat iedereen doet.
    Heb ook geen Google account dus kan ook niemand op YouTube volgen, zou ook niet weten wie of wat ik zou moeten volgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.