Dit iOS 14 concept toont een kleiner bel-scherm en functies voor multitasking

Ontwerpers lopen graag op de zaken vooruit, zo ook de maker van dit iOS 14 concept. In deze video zien we enkele functies die we mogelijk terug vinden in iOS 14, waaronder een nieuw kleiner bel-scherm.

iOS 14 concept

Apple heeft in de afgelopen twee maanden in rap tempo updates van iOS 13 uitgebracht, dat je bijna zou denken dat iOS 14 bijna voor de deur staat. Niets is minder waar, want deze aankomende update wordt pas in september volgend jaar verwacht. YouTube the Hacker 34 kan er in ieder geval niet op wachten, want in zijn video laat hij zien welke mogelijkheden hij in iOS 14 hoopt te zien.


Eén van de ideeën in het concept is een kleiner scherm zodra je gebeld wordt. Deze wens gaat al jaren onder iOS-gebruikers, maar tot op heden heeft Apple dat nog niet geïmplementeerd. Zodra je nu op je iPhone gebeld wordt, verschijnt het scherm voor een inkomend gesprek op het gehele beeldscherm. Alles waar je op dat moment mee bezig was, wordt dan geblokkeerd. In dit concept verschijnen inkomende oproepen als een grote en uitgebreide melding bovenin beeld. Je kan daardoor nog even afmaken waar je mee bezig was, voordat je het gesprek beantwoordt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Een andere toevoeging is de introductie van Split View en Drag & Drop, dat we al kennen van de iPad. iOS zou daarmee weer een stukje meer op iPadOS lijken, dus wij vragen ons af of Apple wel zover zou gaan. In het concept kun je met een veeg vanaf de zijkant de Dock tevoorschijn halen en een verslepen naar het bovenste of onderste deel. Een andere verbetering in de video is de mogelijkheid om zelf je eigen standaardapps te kiezen. Dat lijkt ons een realistische toevoeging, aangezien er steeds meer kritiek is dat Apple eigen apps voortrekt. Een paar jaar geleden kreeg Apple kritiek dat het niet mogelijk was om standaardapps te verwijderen, waarna Apple hier bij de volgende release verandering in bracht.

iOS 14 concept met Split View.

Andere functies die voorbij komen zijn ondersteuning voor meerdere gebruikers (wat wij op een iPhone wat onlogisch vinden), een standaard GIF-toetsenbord, een always-on scherm en de introductie van complicaties. De iPhone gaat daarmee ook meer op de Apple Watch lijken. Zie jij wat in deze functies? Laat het ons weten in de reacties.

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.