Reacties voor: Onderzoek: ‘Nieuwkomers hebben het moeilijk in App Store’

Nieuwe ontwikkelaars hebben het lastig in de App Store. Dat blijkt uit cijfers van Distimo. In de ranglijsten staan vooral apps die al langer bestaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Nieuwkomers hebben het overal moeilijk in het begin

  2. Mijn app voor toekomstige beveiligers had in het begin ook wat moeite. Maar als je er naar zoekt is het wel makkelijk te vinden. Je moet wel wat aan marketing doen als je een app lanceert. Anders verdwaal je.

  3. Ik vind het doorgaans vrij moeilijk om nieuwe of innoverende apps te vinden. Blogs en websites zijn echt cruciaal als hierop aan komt.

  4. @MartinL: Inderdaad wat dat betreft is de appstore slecht geïndexeerd.
    Ik kijk amper nog in de appstore TOP lijsten, aangezien daar maanden lang dezelfde apps staan.
    Een enkele keer staat er eens wat nieuws tussen, tegen die tijd heb ik dat op blogs al gevonden.
    Wel erg jammer aangezien je daarvoor weer echt op de computer moet gaan “zoeken”, je kunt niet even in de trein de appstore openen en daar makkelijk nieuwe apps vinden.

  5. Origineel geplaatst door MartinL
    Ik vind het doorgaans vrij moeilijk om nieuwe of innoverende apps te vinden. Blogs en websites zijn echt cruciaal als hierop aan komt.

    Mee eens. Het verbaast me nogal dat de toplijst vrijwel niet verandert. Zou de markt intussen niet verzadigd moeten zijn met bv. Whatsapp? Ook bij de Mac App Store verandert de lijst bijna niet (6/10 apps in de top 10 zijn Apple’s apps) en is de voorpagina vaak het meest interessant (maar wordt alleen door Apple zelf bijgehouden). Voor nieuwe klanten wel handig, maar niet voor iemand die regelmatig terugkomt. Ik heb al lang opgegeven om de toplijst überhaupt na te lopen, zo te zien was dat geen onverstandige beslissing.

    Ik ben van mening dat Apple veel potentieel niet voldoende benut. Om te beginnen is de Nederlandse App Store te klein en ontbreken dikwijls waardevolle recensies (dat geldt vast ook wel voor andere landen). Amazon heeft vorig jaar een functie ingebouwd waarmee recensies van andere websites, zoals Amazon.com, bij Amazon.co.uk worden getoond als laatstgenoemde geen recensies heeft. Zoiets zou de App Store ook moeten hebben. Ook is het niet mogelijk om bepaalde ontwikkelaars of apps te volgen. Soms kom ik er bv. achter dat een goede ontwikkelaar een nieuwe app heeft zonder dat ik daarvan op de hoogte ben (terwijl dat bij artiesten wél kan) of dat er een tijdelijke prijsverlaging is die ik nu uitsluitend bij toeval of via iPhoneclub e.d. achterhaal. Er zijn wel apps die deze functies aanbieden, maar eigenlijk zou de App Store dat toch echt zelf kunnen doen. De App Store is omslachtig in gebruik en wekt, althans bij mij, geen interesse om te ‘winkelen’. Ik denk dat Apple met een nieuw/verbeterd concept moet komen als de App Store interessant moet blijven.

  6. Dus daarom wordt mijn app nooit gedownload

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.