Apple brengt iOS 6.1.3 bèta 2 uit voor ontwikkelaars

Apple heeft iOS 6.1.3 beta 2 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Deze update moet de codeslot-exploit oplossen.

iOS 6.1.3 beta 2Apple heeft zojuist iOS 6.1.3 bèta beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. De software-update biedt een oplossing voor de exploit die het mogelijk maakte om de Telefoon-app te openen zonder een codeslot in te voeren. Eerder bracht Apple al iOS 6.1.2 uit voor alle iOS 6-ondersteunende iDevices, om een bug in Exchange op te lossen. Er werd toen verwacht dat de codeslot-fix ook in die update zou zitten, maar dit bleek niet het geval te zijn. De update brengt ook een aantal Maps-verbeteringen met zich mee voor Japanse gebruikers.

Voordat Apple een nieuwe iOS-versie beschikbaar stelt voor alle iDevices, wordt er vaak een ontwikkelaarsversie uitgebracht zodat veranderingen getest kunnen worden en ontwikkelaars hun apps alvast kunnen voorbereiden. Apple lijkt ervoor te hebben gekozen om de bèta van iOS 6.1.3 direct te bestempelen als bèta 2, ook al zagen we iOS 6.1.3 bèta 1 tot nu toe nog niet voorbij komen. De verbeteringen voor de Maps-applicatie in Japan zagen we ook al terug bij de testversie van iOS 6.1.1, die uiteindelijk alleen op de iPhone 4S uitkwam. Het lijkt erop dat Apple de Maps-aanpassingen voor Japan nu ook beschikbaar wil stellen aan andere gebruikers. Het lijstje met wijzigingen is in ieder geval identiek:

…the following improvements to Maps for Japan:

  • Improved pronunciation of roads during turn-by-turn navigation
  • Optimized directions to more strongly prefer highways over narrower roads
  • Now indicates upcoming toll roads during turn-by-turn navigation
  • Added labels for junctions, interchanges, on-ramps, off-ramps, and intersections
  • Added indicators for transit station buildings, subway lines, and traffic lights
  • Updated freeway color to green
  • Updated icons for some location categories including fire stations, hospitals, and post offices
  • Added 3D buildings including Tokyo Station, Japan Imperial Palace, and Tokyo Tower

japan google maps   japan apple maps

Wat het codeslot betreft: door een aantal handelingen uit te voeren was het mogelijk om de Telefoon-app van de iPhone te openen vanaf het ontgrendelscherm. Omdat je op deze manier het codeslot kon passeren, werd het opeens voor kwaadwillenden mogelijk om je adresboek te bekijken zonder het wachtwoord van je iPhone te kennen. Eerdere iOS-versies kampten met vergelijkbare problemen.

Let op! Bèta’s van iOS 6 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen alleen gebruikt worden door gewone gebruikers als de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 6-bètasoftware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2013, 20:13
Categorie iOS
Onderwerpen codeslot, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.