Apple-patent: iWatch met flexibel touchscreen

Een nieuw Apple-patent beschrijft een smartwatch die bestaat uit een lang, flexibel touchscreen.

iWatchEen nieuw onthuld patent van Apple kan wel eens voor de iWatch bedoeld zijn. Apple beschrijft een flexibel touchscreen-apparaat dat makkelijk om je pols gewikkeld kan worden. Het accessoire verbindt via Bluetooth of Wi-Fi met een draagbaar apparaat, zoals een iPhone. Hoewel het scherm op meerdere manieren gebruikt kan worden, legt Apple de focus vooral op het dragen om je pols.


Het gepatenteerde Apple-horloge zou net als een ‘slap bracelet’ werken, een armband die je om je pols doet door hem tegen je arm te tikken. Omdat het horloge zich naar de pols van de gebruiker vormt, zou de dikte van je arm niet veel uitmaken.

Het patent beschrijft een horloge dat ook gebruikt kan worden om bijvoorbeeld berichten te versturen. Er verschijnt dan een simpel virtueel toetsenbord op het flexibele scherm.

Apple vroeg het patent in 2011 aan, maar hij werd onlangs pas onthuld en ontdekt door Appleinsider. Dat terwijl er de laatste tijd steeds meer geruchten rond de iWatch spelen, een horloge (smartwatch) van Apple. Zo’n horloge kan via Bluetooth met je iPhone verbinden, waardoor je pushnotificaties en bepaalde app-informatie op je pols te zien krijgt. Een aantal andere partijen, waaronder Pebble, werken al aan zulke horloges.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2013, 11:53
Categorie iDevices
Onderwerp iwatch
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.