Reacties voor: Onderzoek Nielsen: 5 tot 10 dollar per maand voor iCloud is oké

Mensen zijn bereid om te betalen voor een online muziekdienst van Apple, wijst een onderzoek van Nielsen uit. Met iCloud kunnen iPhone-gebruikers tegen betaling onbeperkt muziek streamen van Apple's online dienst.
Bart Breij -

Reacties: 22 reacties

  1. Ikke dus niet…. muziek is leuk, geeft energie en kunt er een hoop emotie in kwijt. Maar voor 10 dollar per maand luister ik het liever gewoon op mijn Ipod, Iphone of computer.

  2. Als de providers door gaan met het duurder maken van data-abonnementen voel ik er niet zoveel voor om mijn data op te laten gaan aan streaming muziek… zo betaal je 3 keer voor dezelfde muziek.

    – Bij aanschaf
    – Voor de cloud
    – Voor je data abonnement

  3. Elke keer komt bij mij de vraag naar boven hoe het zit met de verbinding.. Aangezien de 3G ontvangst op veel gebieden erg slecht is kan je niet altijd bij je on-the-cloud muziek collectie

  4. Ik weet niet hoe Apple dit gaat doen…..; maar 5-10dollar betalen om naar mijn eigen muziek te luisteren – dat vind ik raar!
    Wordt het een dienst waarbij je gewoon kunt streamen – zonder dat je eigenaar van de songs bent… tja – dan vind ik het wel interessant.

  5. Zoals Artistik al zegt, op dit moment trekt het protocol het gewoonweg niet. Het is leuk als je op een stabiele WiFi verbinding zit, maar onderweg heb je sowieso 2 nadelen; slechte 3G dekking en je accu wordt te snel leeg getrokken.

  6. Als ik zou willen betalen voor muziek dan zou ik wel cd’s kopen oid, ik download niet voor niets!! Leuk idee dat hele cloud computing, maar van mij zullen ze toch echt geen cent krijgen. Ze mogen al blij zijn dat ik mijn toestel niet meer heb gejailbreakt en zo nu en dan een appje koop.

  7. Origineel geplaatst door pommetje
    Ikke dus niet…. muziek is leuk, geeft energie en kunt er een hoop emotie in kwijt. Maar voor 10 dollar per maand luister ik het liever gewoon op mijn Ipod, Iphone of computer.

    Waar denk jij dan dat de muziek te beluisteren is?

    5 euro zijn twee a drie biertjes en dan heb je dus 90 procent toegang tot alle muziek (mits alle deals rond zijn).

    Ik zelf betaal nu 10,- voor spotify en dat is het zo waard! geen gedoe meer met downloaden, opslag en kopieeren naar m’n media center, iPod, iTunes enz. Ook is cover art dik voor elkaar

  8. Misschien leuk om hier een poll bij te doen voor de ipc gebruikers?

    Ik heb er geen geld voor over. Maar ik ben dan ook meer van de radio. *wacht nog steeds op FM tuner in iPhone!*

  9. @Umpire:
    Wat jij zegt slaat gewoon nergens op, en komt er gewoon op neer dat je de artiest of developer wie het voor jou mogelijk maakt om muziek of applicaties te maken niet wilt steunen!

    Maar ik ga ook zeker niet betalen om muziek te kunnen luisteren die ik al gekocht heb! Luister het dan liever gewoon direct vanaf mijn iPhone zodat ik niet bang hoef te zijn voor wegvallende verbinding.
    En wat zullen de telecom aanbieders gaan huilen als dit werkelijkheid word, moetje zeker 5 euro per maand aan Apple betalen en 5 euro per maand extra aan de telecom aanbieder

  10. ik hoop wel dat ze dit doorvoeren, ik vraag me alleen af hoe ze dit dan gaan oplossen voor ipod gebruikers. aankomende ipods 3g verbinding? zou wel heel leuk zijn…

  11. @Umpire: Ja een heel raar idee dat mensen geld willen hebben omdat ze je dienst bieden… Gelukkig doe jij daar niet aan mee en werk je gratis voor je baas :S

    @thomas: Ik denk dat de iPod touch dan nog gewoon een lokale database krijgt met muziek + de mogelijkheid om deze te vervangen/aan te vullen via wifi.
    Zoiets zie ik ook nog wel voor de iPhone gebeuren overigens (maar dan incl 3G). Bijv je mag max 1 GB op je iPod hebben staan aan lokale muziek die je kan wisselen via iCloud.
    En voor de rest… Spotify is ook een redelijk populaire dienst. Je betaald om onbeperkt muziek te luisteren. Gratis (inclusief reclameboodschappen zo nu en dan), of in verschillende betaalvarianten (zonder reclame), waarmee je al dan niet het recht krijgt om je muziek lokaal op te slaan/op meerdere locaties tegelijk af kan spelen.

  12. ik zie het nut er niet van in. Ik luister toch alleen de muziek die ik leuk vind, dat is niet eens genoeg om je iPhone vol te krijgen dus waarom zou je je geld hieraan weg gooien. Dan komt er nog bij dat je gewoon alle muziek gratis kunt beluisteren Youtube!

    en het streamen van de muziek zorgt weer voor extra data verkeer. En wat als ik in het buiteland zit? (wat ik meestal 2 dagen per week ben) zonder internet dus geen muziek. geen geld aan verspillen dus!

  13. Origineel geplaatst door Sjeltur
    Ik weet niet hoe Apple dit gaat doen…..; maar 5-10dollar betalen om naar mijn eigen muziek te luisteren — dat vind ik raar! Wordt het een dienst waarbij je gewoon kunt streamen — zonder dat je eigenaar van de songs bent… tja — dan vind ik het wel interessant.

    Hier ben ik het helemaal mee eens! Mijn eerste gedachte is ook ‘huh, ik ben toch al eigenaar’

    Mocht het een Spotify concept hebben dan betaal ik graag € 10,- per maand, maar zoals ik het nu lees is het pure uitbuiting van de eerlijke koper in iTunes. Ik wil de piraterij bijna gaan promoten.

  14. Heb een tijdje Spotify premium gebruikt, alleen icm een Alpine autoradio en iPhone 4 werkte het niet fijn, speelt wel af maar heel omslachtig, iPod breekt steeds in, geluid was slechter dan iPod, veel meer volumeverschillen tov iPod, conclusie voor 120 per jaar kun je in iTunes ook veel doen, als iCloud via iPod integratie werkt, misschien toch interessant!!! Heel veel goede albums staan nu net niet in Spotify, ook een nadeel!!! Laatst nog in iTunes US, The KLF, The White Room ontdekt, normaal niet aan te komen!!! Ze hebben namelijk zelf hun back catalogue vernietigd, zie Wiki, In iTunes NL en D staat ie niet!!!

  15. Heel leuk dat streamen, behalve als je…

    -na 1 week door je 1GB databundel heen bent
    -je weer eens ergens geen 3G dekking hebt
    -je in het buitenland zit en je wilt toch je muziek luisteren
    -etc.
    -etc.

  16. kritiek op onstabiel 3G netwerk herken ik niet. Als de liedjes op de achtergrond maar vast geladen (gebufferd) worden, hoeft dit geen probleem te zijn. Ik kan vaak zonder problemen naar de Luisterpaal.app luisteren zelfs op GPRS. Internet radio idem. Mits de applicatie maar ‘slim’ met het beschikbare netwerk omgaat (dus niet continu melden ‘geen netwerk’ en dan stoppen met afspelen of crashen)

  17. Ik zie inderdaad het grote verschil/voordeel met op je gsm zetten en icloud niet…

  18. De kracht bij Apple zit in de combinatie. Onbeperkte Spotify functionaliteit, dropbox/MobileMe functionaliteit met 20GB inclusief een gratis download per maand voor een vast bedrag. Ik zeg doen.

  19. @iEric: ja idd ik begrijp het ook niet helemaal. Ik ben er niet zo’n fan van. Heb liever mijn muziek op mijn iPhone / iPod

  20. Neem gewoon een abbo op spotify… Dat werkt naar eigen ervaring uitstekend.

  21. Ik betaal nu €50 per jaar voor MobileMe. Meer wil ik niet betalen. Tenzij iTunes in NL eindelijk een films, boeken ed krijgt.

  22. Origineel geplaatst door Umpire
    Als ik zou willen betalen voor muziek dan zou ik wel cd’s kopen oid, ik download niet voor niets!! Leuk idee dat hele cloud computing, maar van mij zullen ze toch echt geen cent krijgen. Ze mogen al blij zijn dat ik mijn toestel niet meer heb gejailbreakt en zo nu en dan een appje koop.

    Als je niet voor niets download dan betaal er blijkbaar toch voor…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.