Onderzoek Nielsen: 5 tot 10 dollar per maand voor iCloud is oké

Mensen zijn bereid om te betalen voor een online muziekdienst van Apple, wijst een onderzoek van Nielsen uit. Met iCloud kunnen iPhone-gebruikers tegen betaling onbeperkt muziek streamen van Apple's online dienst.

Krant en iPhone strijden tegen elkaarApple kan alvast in haar handen wrijven wat betreft haar nieuwe online muziekdienst die waarschijnlijk iCloud gaat heten. 63 Procent van de telefoon- en tabletgebruikers zegt er geld voor over te hebben om muziek altijd bij de hand te hebben via een online abonnement. Op het totaal aantal ondervraagden zegt 42 procent er zeker 5 dollar per maand voor over te hebben; voor 14 procent van de mensen mag het ook het dubbele kosten. Dat zijn cijfers uit een nieuw onderzoek van Nielsen, dat telefoon- en tabletgebruikers vroeg voor welke diensten ze abonnementsgeld willen betalen.


Het onderzoek baseert zich niet op aankopen uit het verleden, maar laat zien hoeveel geld mensen per maand willen betalen voor abonnementsdiensten. De prijzen zijn opgedeeld in intervallen van vijf euro en er was ook de optie ‘ik wil niks betalen voor deze dienst’. Met name diensten voor sport, radio en nieuws moeten er flink aan geloven.

Maar liefst 67 procent van de ondervraagden wil niet betalen voor nieuws. Een kwart van de tablet- en telefoongebruikers heeft er maximaal 5 dollar per maand voor over. Slechts 6 procent vindt 10 dollar ook nog een acceptabele prijs voor een nieuwsdienst. Daarboven worden de percentages ronduit marginaal. Het ziet er niet goed uit voor de krantenuitgevers, waarvan een papieren abonnement nu minimaal 22,50 euro per maand kost.

Onderzoek-Nielsen-naar-betalingen-voor-diensten

Ook sportnieuws en -diensten krijgen het zwaar te verduren afgaande op deze cijfers. 61 Procent wil er geen cent voor neerleggen. Ook hier is een kwart van de mensen wél bereid te betalen voor sportabonnementen; maar bij hen is 5 dollar per maand de limiet. Alleen voor streaming radio en nieuws willen nog minder mensen betalen. Voor series, boeken, films en met name magazines willen veel mensen best in de buidel tasten. In het geval van films en boeken vindt meer dan 20 procent een prijsopgave van 10 dollar ook heel redelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.