Aperture binnenkort op de iPad?

Apple heeft in een patentaanvraag voor een touchscreen-interface als voorbeeld Aperture op de iPad opgenomen. Dat wekt de indruk dat Apple van plan is om Aperture op de iPad uit te brengen.

aperture ipadEen patentaanvraag van Apple wekt de indruk dat het fotobeheerpakket mogelijk ook naar de iPad komt. Dat schrijft Patently Apple op basis van een patentaanvraag die Apple in het vierde kwartaal van 2009 heeft ingediend onder nummer 20110119609. Het patent beschrijft een grafische gebruikersinterface waarmee gebruikers toegang hebben tot een verzameling zichtbare tools.


Er is daarbij ook interactie mogelijk, bijvoorbeeld via een toetsenbord, muis, touchscreen of lichtpen. Ter illustratie toont Apple de applicatie Aperture, op een groot touchscreen, vergelijkbaar met de iPad. De afbeelding is onderdeel van een groter verhaal, waarbij het proces van interface-elementen op een touchscreen wordt uitgelegd.

Apple heeft al een aantal desktopapplicaties naar de iPad gebracht, zoals iWork, iMovie en Garageband, maar Aperture zit er nog niet bij. Mogelijk heeft Apple plannen om een app te maken, waarmee professionals hun foto’s kunnen beheren en bewerken. Opvallend is trouwens dat er een grafische pen in het patent wordt genoemd. Dit is handig om snel je foto’s te kunnen bewerken, bijvoorbeeld het trekken van contouren of het wegwerken van een vlekje op iemands gezicht. Aperture is een vrij duur pakket, dat aanvankelijk voor $499 in de winkel lag (2005). Daarna volgde in 2008 een goedkopere versie 2.0 voor $199 en tegenwoordig betaal je voor Aperture 3.0 nog maar $79. Aperture op de iPad zou een mooie aankondiging zijn voor de WWDC, dat dit jaar helemaal op software is gericht. Aperture’s grootste concurrent is Lightroom van Adobe.

aperture ipad

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.