Omnifone

‘Apple zit niet achter overname muziekplatform Omnifone’

Apple zit niet achter de overname van muziekplatform Omnifone, dat muziekdiensten verzorde voor Sony, Samsung en BlackBerry.

Apple zou muziekplatform Omnifone hebben gekocht, zo luidden de geruchten die woesdagavond circuleerden. De deal zou ze $10 miljoen hebben gekost. Alleen blijkt nu dat Apple helemaal niet de koper is.

Omnifone

De deal zou blijken uit documenten die zijn bekeken door de website MacRumors. Omnifone bood een muziekdienst aan onder de naam MusicStations en had partnerships met bedrijven zoals Sony, BlackBerry, Samsung, Vodafone en PonoMusic.

Als je nog nooit van Omnifone hebt gehoord, dan is dat niet vreemd. Het bedrijf werkte met een white label-oplossing, waarbij anderen hun merknaam erop plakten. Samsung’s Milk Music-dienst werd bijvoorbeeld verzorgd door Omnifone.

Afgelopen mei ging Omnifone failliet, nadat ze grote klanten zoals Sony en BlackBerry waren kwijtgeraakt. Ook moesten ze 71 medewerkers ontslaan. Vervolgens ging het bedrijf op zoek naar een koper voor de technische eigendommen. De collectie patenten van Omnifone is niet verkocht, zo blijkt uit de bewijsstukken. Het is onduidelijk wel bedrijf nu wel de nieuwe eigenaar van Omnifone is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2016, 0:31
Categorie Apple
Onderwerpen muziek, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.