Google Glass-app MyGlass voor iOS terug in App Store (update)

Google Glass heeft een iPhone-app. Met de officiële app MyGlass kun je je Google Glass bedienen en instellen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google-glass-vrouwGoogle heeft de officiële Google Glass-app opnieuw uitgebracht in de App Store. MyGlass verscheen aanvankelijk op 17 december in de App Store, maar werd binnen een paar minuten alweer teruggetrokken. Je hebt deze app nodig om de $1.500 kostende slimme bril van Google vanaf je iPhone in te stellen. Ook kun je alles wat je met Glass ziet streamen naar je iPhone-scherm. Omdat Glass geen ingebouwde internetverbinding en gps-functie heeft, is de bril afhankelijk van de koppeling met een smartphone. Voorheen had je daarvoor een Android-toestel nodig. Nu kan het ook met een iPhone.

Er zijn nog meer mogelijkheden: zo kun je met de iPhone een routebeschrijving opvragen en deze op Google Glass projecteren. Je maakt via de app een koppeling met Wi-Fi-netwerken. En je installeert via de iPhone Glassware-apps, speciale apps die voor Google Glass ontworpen zijn. Verder kan de app MyGlass laten zien waar je je Glass voor het laatst hebt gebruikt. Om de app te kunnen gebruiken heb je uiteraard een Google Glass-bril nodig. Die is momenteel alleen via het Glass Explorer-programma te koop en wordt alleen geleverd aan adressen in de VS. Toch zijn er al wel enkele Nederlanders die er eentje op de kop hebben weten te tikken. Afgelopen november breidde Google het Glass Explorer-programma uit en stuurde extra uitnodigingen naar ontwikkelaars die interesse hadden getoond. De prijs van de bril is nog steeds 1500 dollar. Begin december maakte Google bekend dat huidige gebruikers hun oude Google Glass mogen inruilen voor een nieuwer model, die in oktober werd gepresenteerd en ook met glazen op sterkte leverbaar is. Het nieuwere model heeft bovendien een afneembaar oortelefoontje voor monogeluid. Er zijn inmiddels al duizenden ontwikkelaars die met Google Glass rondlopen. Vanaf 2014 kun je als consument een Google Glass in de VS kopen.

Momenteel lijkt de MyGlass-app alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store, maar ook daar hadden we moeite om ‘m te vinden. Wie echt geïnteresseerd is kan het beste blijven proberen.

Update 17 december: het lijkt erop dat de MyGlass-app alweer is weggehaald door Google.

Update 20 december: de app is terug in de Amerikaanse App Store.

Wie inmiddels vergeten is wat Google Glass ook alweer is: in onderstaand filmpje vertelt Google meer.

google-glass-myglass-app

Downloaden: MyGlass-app voor iPhone (gratis, iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:46
Onderwerpen google, google glass

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.