NYT: ‘HDTV van Apple met Siri-bediening komt er gegarandeerd’

De HDTV van Apple is een gegarandeerd product, zo zegt een van de bronnen van de New York Times, toen zij op zoek gingen naar meer bevestiging dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een televisie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-televisieNa eerdere geruchten van analisten dat er een Apple-HDTV aankomt, is de New York Times op onderzoek uitgegaan. Journalist Nick Bilton kwam onderdelen op het spoor en concludeert: dit wordt gegarandeerd een product van Apple. Apple is bezig om een televisie te ontwikkelen, die eind 2012 aangekondigd kan worden. De lancering volgt dan begin 2013. Een zin uit de recent verschenen biografie wekte de indruk dat Apple met iets bezig zou zijn. In een quote van Jobs is te lezen, dat hij opeens doorhad hoe hij een gemakkelijk te bedienen televisie kon ontwikkelen. Bilton ontdekte dat de grootste vernieuwing bij deze televisie Siri zal zijn.

Het revolutionaire is dus niet zozeer het design of de fysieke afstandsbediening. Door commando’s met je stem te geven kun je online zoeken naar content, kanalen wisselen, nieuws opvragen en het weerbericht raadplegen. Ook het opvragen van de laatste aflevering van een tv-show kun je met je stem doen. Bilton kreeg van meerdere mensen binnen Apple bevestiging dat er prototypes en onderdelen bestaan. Eén van de bronnen ze zelfs dat de televisie een “gegarandeerd product” is voor Apple. De vraag is niet of Apple een televisie gaat uitbrengen, maar op welk moment. Eén van de factoren in het productieproces is dat Apple wellicht afwacht tot bepaalde componenten onder een bepaalde prijs verkrijgbaar zijn. Apple dacht eerder na over het bedienen van een tv-toestel met een draadloos toetsenbord en een muis of een iPod of iPad. Dit werkte niet zoals gewenst. Met Siri wordt het allemaal wel mogelijk. Je kunt gewoon vragen: “Speel wat Coldplay-muziekvideo’s” of “Speel de laatste episode van Gossip Girl af”.

Meer info: New York Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 15:49
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple tv, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.