‘Apple heeft 60.000 werknemers, 40 procent omzet komt van iPhone’

Uit formulieren bij een Amerikaans bureau blijkt dat Apple inmiddels zestigduizend werknemers in dienst heeft. Vorig jaar waren dit er nog iets minder van vijftigduizend. De iPhone zou voor veertig procent van de omzet verantwoordelijk zijn.

Apple medewerkersUit nieuwe formulieren bij de Amerikaanse ‘Securities and Exchange Commussion’ blijkt dat
Apple inmiddels 60.400 werknemers heeft. Zestig procent van Apple’s werknemers (ongeveer 36.000) is werkzaam in Apple Stores of andere retailgelegenheden. Apple zou inmiddels ongeveer veertig procent van zijn omzet halen uit de iPhone.

In de formulieren haalt Apple ook zijn financiële situatie aan. Zo zou het bedrijf op het moment 81,6 miljard dollar in zijn bezit hebben, als je investeringen meerekent. Ze bevestigen ook hun significante groei in Azië. Daar zou Apple afgelopen jaar met 174 procent zijn gegroeid, wat zorgde voor een netto-omzet van 22,6 miljard dollar. De Verenigde Staten is met 38,3 miljard dollar omzet nog steeds de grootste kostwinner. Veertig procent van Apple’s omzet was afkomstig uit de iPhone, terwijl de iPad voor ongeveer een kwart verantwoordelijk was.

Op het gebied van reclame groeide Apple ook verrassend veel: van 691 naar 933 miljoen dollar, een stijging van 35 procent. Gezien de stijgende verkoopcijfers lijkt het dat Apple deze investering er uit heeft weten te halen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2011, 17:16
Categorie Apple
Onderwerpen groei, werk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.