iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

iCulture Weekly #9: Subtext, GoTime, Mixcloud en meer

iCulture Weekly bevat deze week weer een hoop interessante apps. Kies uit GoTime, Evernote, de Bovenkant van Nederland, Mixcloud en Subtext. Als alternatieven hebben we Readmill en Touchbase.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iCulture-Weekly-leaderiCulture Weekly is er weer, met een nieuwe aflevering, zoals altijd gesponsord door KPN. Deze keer kijken we naar de biografie van Steve Jobs, een app om je ervaringen tijdens het lezen van boeken te delen en een nieuwe manier om content uit papieren boeken beschikbaar te stellen via een app. Verder hebben we een muziekapp en een app waarmee je nooit meer te laat op afspraken komt. Een verse verzameling apps om te ontdekken!

In deze aflevering van iCulture Weekly, naast hopelijk een stuk beter geluid dan de vorige aflevering:

  • App van de Week: Subtext (gratis – Amerikaanse App Store), een app om boekenlezen sociaal te maken. Je kunt zien welke boeken vrienden lezen en welke opmerkingen ze hebben gemaakt. Ook kan de uitgeverij of de auteur van een boek extra content toevoegen, bijvoorbeeld interviews, behind-the-scenes of een extra verhaal. Een alternatief is Readmill, die ook ePub-bestanden kan inlezen.
  • AppWatch: Drie interessante apps krijgen elke week wat extra aandacht in de AppWatch. We beginnen met Bovenkant van Nederland, een app die we ook al op de site hadden besproken. Deze app bevat 500 luchtfoto’s van Nederland, waarbij vooral bijzondere plekken zijn gekozen. Er is ook een gratis versie. Erwin bezocht het Amsterdam Dance Event en ontdekte daar de applicatie Mixcloud. In iCulture Weekly vertelt hij waarom hij zo enthousiast is over deze app. Gonny komt makkelijk te laat op afspraken, vooral als ze daarvoor in de auto moet stappen. Gelukkig is er GoTime, een app die op basis van je actuele GPS-locatie waarschuwt wanneer je moet vertrekken. We noemen ook nog even de applicatie TouchBase.
  • Show Me Your App: Elke week vertelt een bekende Nederlander wat zijn favoriete app is. Ernst-Jan Pfauth stond aan de basis van NRC Next en werkt nu aan Brainsley, een dienst die de vele informatie op internet slimmer inzichtelijk wil maken. Zijn favoriete app sluit daarop aan: Ernst-Jan voorkomt dat zijn hoofd overloopt met ideeën dankzij de app Evernote.
  • Buzz: In het onderdeel Buzz komt elke keer een interessant accessoire of actueel onderwerp voorbij. Deze keer bespreken Erwin en Gonny hun ervaringen met de biografie van Steve Jobs (dus let op: mogelijke spoiler alert!)

Volgende week is er weer een nieuwe aflevering van iCulture Weekly.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2011, 2:39
Categorie Achtergrond
Onderwerpen cloud, evernote, iculture weekly, nederlandse apps, Podcast, tekst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.