NPO icon

NPO-app laat je nu ook video’s kijken zonder geluid maar met ondertiteling

De NPO-app heeft een ondertitel-functie gekregen, waardoor je alle video's kunt voorzien van ondertiteling. Handig als je een video zonder geluid wil kijken, terwijl doven en slechthorenden ook videos kunnen kijken.

NPO iconDe app van de Nederlandse Publieke Omroep heeft een update gekregen waardoor het kijken van video’s makkelijker is geworden op momenten dat je geen geluid af kunt spelen. De app heeft namelijk een functie gekregen om ondertiteling aan te zetten, zodat je mee kunt lezen met de video’s. Ook heeft de player een nieuwe terugspoelknop en kun je preciezer scrubben.

Nederlandse ondertiteling in video’s van NPO-app

Bij het afspelen van een video kun je in de NPO-app nu ondertiteling aanzetten. Dit is bijvoorbeeld handig als je een video wil kijken, maar niet in de mogelijkheid bent om het volume hard aan te zetten of een koptelefoon op te doen. In de speler vind je nu rechtsonder een knop met de letter T. Tik deze aan er wordt Nederlandse ondertiteling getoond. Dit is echter niet alleen handig om in alle stilte naar een video te kijken, maar is ook een prettige functie voor doven en slechthorenden. Dankzij deze functie wordt de app een stuk toegankelijker voor mensen met een gehoorbeperking.

NPO-app voor iPhone en iPad met grote ondertiteling bij video's.

Bovendien is de speler ook op andere punten aangepast. Zo is er een nieuwe terugspoelknop toegevoegd, waardoor je in één keer dertig seconden terug kan spoelen. De update-omschrijving maakt ook melding van een verbeterde scrubfunctie, waardoor je makkelijker naar een bepaald punt in de video kan gaan. Tot slot zijn er de nodige bugs en fouten opgelost, zodat de app beter werkt.

NPO-app voor iPhone en iPad met knop voor ondertiteling en terugspoelen. NPO-app voor iPhone en iPad met ondertiteling.

De NPO-app werd afgelopen december in een nieuw jasje gestoken. Het design ging helemaal op de schop, waardoor het hamburgermenu verdwenen is en plaatsgemaakt heeft voor vier knoppen onderin het scherm. Gebruikers hopen al een hele tijd op een versie voor de Apple TV, maar dit lijkt nog er nog niet echt van te komen. Wel heeft de NOS een app voor de Apple TV uitgebracht.

Bekijk ook

Dit zijn de plannen van NOS, NPO, RTL en Pathé voor de nieuwe Apple TV

Hoe staan de grote Nederlandse omroepen en commerciële zenders tegenover de Apple TV 4? iCulture vroeg NOS, NPO, RTL en Pathé, maar ook NLZiet en Ziggo naar hun plannen voor een Apple TV-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.