Evo Explores voor de iPhone en iPad is geïnspireerd op Monument Valley.

Optische illusies en lastige puzzels in Monument Valley-kloon Evo Explores

Evo Explores is een nieuwe game die geïnspireerd is door de klassieker Monument Valley. Loods het robotje Evo door de verschillende levels door slim gebruik te maken van optische illusies en lastige puzzels op te lossen.

Evo Explores voor de iPhone en iPad is geïnspireerd op Monument Valley.
Monument Valley is een echte klassieker voor onder andere iOS waarin gezichtsbedrog centraal staat, geïnspireerd op de kunst van M.C. Escher. Met ingewikkelde puzzels moet je het hoofdpersonage door de levels loodsen, voornamelijk door slim gebruik te maken van de omgeving en constructies van de gebouwen. Het spel is redelijk snel uitgespeeld en mocht je hem al helemaal van top tot teen gespeeld hebben, dan is er nu een soortgelijke game met de naam Evo Explores.

Evo Explores: zelfde gameplay en looks als Monument Valley

Evo Explores is echter geen schaamteloze rip-off. In de appomschrijving wordt Monument Valley zelfs als inspiratiebron genoemd, al is dat voor elke leek wel direct zichtbaar. Maar de ontwikkelaar schaamt zich hier niet voor, waardoor je het meer als een soort ode aan het origineel kan zien. In Evo Explores begeleid je het hoofdpersonage Evo door de verschillende levels. Ook hier maak je volop gebruik van optische illusies van abstracte bouwwerken. Dit doe je door aan schakelaars te draaien en daardoor de levels te kantelen, waardoor een level ineens een hele andere kijk oplevert.

Zo speelt de zwaartekracht geen rol, waardoor het robotje Evo tegen muren op kan lopen om de levels te voltooien. Dat de game qua looks en gameplay zoveel op haar inspiratiebron lijkt, doet echter geen afbreuk aan de kwaliteit van het spel. Fans van Monument Valley kunnen daarom volop genieten van de herkenbare gameplay en overeenkomstige looks, terwijl je met Evo Explores een schat aan nieuwe levels binnenhaalt. Net als Monument Valley is Evo Explores te downloaden voor zowel iPhone als iPad. Evo Explores is bovendien een stukje goedkoper: waar Monument Valley €3,99 kost, betaal je voor Evo Explores €1,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2016, 11:34
Categorie Apps
Onderwerp monument valley

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.