NOS-app op de Apple TV met video's.

Vanaf vandaag te downloaden: NOS-app op de Apple TV, bekijk het nieuws in video’s

De NOS heeft een app voor de nieuwe Apple TV ontwikkeld en iCulture kreeg alvast een exclusieve preview van NOS voor Apple TV. Dankzij deze app bekijk je nieuwsverhalen in korte videofragmenten rechtstreeks op je tv-scherm. Ook live kijken naar twee themakanalen is mogelijk.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De NOS is de eerste Nederlandse nieuwsorganisatie die zich waagt aan een app voor de nieuwe Apple TV. Met de NOS-app is het mogelijk om het nieuws als video’s te bekijken, waardoor deze uitermate geschikt is voor de televisie. Je kunt in de app ook live kijken naar de themazenders van de NOS. iCulture kreeg alvast een exclusieve preview van de app, die vandaag verschijnt.

NOS-app Apple TV: videoweergave

Tom van den Broek, productmanager van de NOS-app, antwoordde ons op de vraag of er nog flink aan gesleuteld gaat worden:

We zijn nog aan het tunen onder de motorkap in de aanlevering van video’s, maar in basis is dit is de eerste app die we gaan brengen op Apple TV.

We hebben meer ideeën. Maar we willen graag ook leren hoe de Apple TV zich ontwikkelt, en hoe de eerste versie van de app wordt gebruikt.

NOS op de Apple TV

Je kunt natuurlijk gewoon naar de NOS kijken via NPO 1, maar het is met de Apple TV-app mogelijk om zelf een selectie te maken van de nieuwsvideo’s die je wilt bekijken. De app is ingedeeld in drie onderdelen: laatste nieuws, laatste sportnieuws en laatste uitzendingen. De video’s binnen de onderdelen zijn horizontaal ingedeeld, waardoor je razendsnel door de app heen navigeert. Bovenin de app vind je verder enkele relevante nieuwsverhalen, met daaronder knoppen naar de livekanalen NPO Nieuws en NPO Politiek. In het geval dat er een livegebeurtenis gaande is, vind je hier ook rechtstreekse knoppen.

NOS-app Apple TV: videoweergave

Zodra je een nieuwsbericht opent, start de video. De beeldkwaliteit is niet superhoog, maar voldoet wel om goed op de hoogte te blijven van het nieuws. Als je niet actief naar de app aan het kijken bent, verschijnt er automatisch een fotoslideshow met nieuwsverhalen. Helaas kun je bij een interessante foto niet meteen de bijgaande video bekijken. De foto’s zijn wel haarscherp, waardoor de app ineens een toffe achtergrond (screensaver) voor je tv geworden is.

NOS-app Apple TV: screensaver met fotoweergave

In het nieuwsaanbod is het helaas (nog?) niet mogelijk om te filteren op categorieën zoals politiek of economie. Hierdoor is de app vooral handig om snel even wat nieuws tot je te nemen in afzonderlijke video’s van ongeveer een minuut. Helaas is er niet ook gekozen voor de 1-minuut 15-seconden items van @NOSkort op Instagram. Die zouden voor de NOS-app op de Apple TV een goede toevoeging zijn geweest.

De NOS is momenteel druk bezig om de laatste hand te leggen aan deze Apple TV-app en verwacht deze op korte termijn in de App Store beschikbaar te hebben..

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 15 december: Dit artikel verscheen eerder op 4 december 2015 op iCulture als exclusieve preview. De app is nu te downloaden in de App Store op de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2015, 17:20
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, nos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.