NPO-app met vernieuwd design.

NPO-app heeft nieuw design met tabbladen en verbeterde tv-gids

De Nederlandse Publieke Omroep heeft haar app voor het terugkijken van programma's en fragmenten voorzien van een nieuw design. Het schuifmenu is verdwenen en de app is overzichtelijker geworden.

NPO iconDe app van de publieke omroep om programma’s mee terug te kijken of live naar de zenders van de NPO te kijken, heeft een update gekregen. Met ingang van versie 6 is het design op de schop gegaan. Zo vind je nu onderaan het scherm meerdere menuknoppen, waardoor de NPO het schuifmenu in de ban gedaan heeft.

NPO-app met tabbladen en toestelaanpassingen

Niet alleen LinkedIn heeft vandaag het schuifmenu vaarwel gezegd, want ook de NPO-app is overgestapt naar vijf knoppen onderaan het scherm. Aan de onderkant vind je nu knoppen om mee te navigeren: Start, Kort, Gemist, Live en Meer. Op de iPad zijn deze knoppen naar de linkerzijkant verplaatst, of je nu in portret- of landschapsweergave bekijkt.

NPO-app met vernieuwd design. NPO-app met vernieuwd design.

Bij Start vind je geselecteerde programma’s en fragmenten die de laatste dagen door de Nederlandse Publieke Omroep uitgezonden zijn. De programma’s zijn weergeven in een verticaal scrolbare lijst. Bij Kort worden fragmenten gegroepeerd die volgens de NPO het kijken waard zijn.

Het hart van de app zit hem echter in het Gemist-gedeelte. Je kunt hier selecteren op meest bekeken of een bepaalde dag, terwijl een alfabetische lijst van programma’s ook nog steeds mogelijk is. Kijk je graag live-tv via de app, dan is dat ook mogelijk onder het bijbehorende aparte kopje. Verder is ook de gids verbeterd met een duidelijkere weergave en tonen programmapagina’s nu veel meer relevante content. De Kijk later-optie is met deze release helaas verdwenen.

NPO-app met vernieuwd design. NPO-app met vernieuwd design.

Als laatste is de app eindelijk bijgewerkt voor de grotere schermen van de iPhone 6(s) en iPhone 6(s) Plus. Hierdoor hoef je niet meer naar een opgeblazen toetsenbord te kijken. Een app voor de nieuwe Apple TV is zoals verwacht nog niet beschikbaar. Voorlopig moeten we dan ook nog gebruikmaken van AirPlay, al zijn er wel enkele onofficiële apps via een omweg te downloaden, zowel voor terug- als live kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2015, 12:53
Categorie Apps
Onderwerp npo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.