No-PING en Secrets verwijderen Ping automatisch uit iTunes (Mac)

No-PING is een oplossing om de Ping-zijbalk en -knoppen uit iTunes te verwijderen. Ook de systeemtool Secrets heeft nu een optie

ping-knopSinds iTunes 10.0.1 zijn ook de Ping-zijbalk en Ping-knoppen geïntroduceerd. Op internet zijn al diverse instructies verschenen om ze weer uit iTunes te verwijderen. De instructies zijn alleen gericht op Mac-gebruikers en komen allemaal op hetzelfde neer: het invoeren van een commandoregel in Terminal. Maar het kan ook makkelijker. Voor de Mac zijn nu de downloads ‘No-PING’ en ‘Secrets’ verschenen. Die zorgen er beide voor dat het sociale Ping-netwerk uit iTunes wordt verwijderd. Met No-PING verwijder je Ping volledig uit iTunes met een paar kliks. Na het downloaden van No-PING (.zip) klik je op de knop ‘hide Ping’ waarna iTunes zal herstarten. Op dezelfde manier kun je met de knop ‘show Ping’ de opties weer zichtbaar maken.

De Ping-knoppen en zijbalk zijn probleemloos te verwijderen, maar het verwijderen van de optie Ping in het navigatiemenu (links in iTunes) gaat wat moeilijker. Het lukt alleen wanneer je de optie voor de iTunes Store ook meteen weghaalt.

Als alternatief is er de gratis systeemtool Secrets. Deze bevat ook een optie om de Ping-knop en de zijbalk van Ping uit te schakelen.

Wil je het toch nog handmatig doen? Dan moet je de volgende commando in de Terminal van Mac OS X intikken.

Voor het verwijderen van de zijbalk:

  • defaults write com.apple.iTunes disablePingSidebar 1

Start iTunes opnieuw op en de Ping-zijbalk is verdwenen, inclusief het Ping-logo in de rechter benedenhoek. Om de wijzigingen terug te draaien voer je hetzelfde commando in, maar met het cijfer 0.

Wil je de Ping-knop achter muzieknummers weghalen, dan voer je het volgende commando in:

  • defaults write com.apple.iTunes hide-ping-dropdown -bool TRUE

Herstart iTunes om het effect te zien. Voer hetzelfde commando met de waarde FALSE in om de wijziging weer terug te draaien.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2010, 13:54
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.